Μαρία Χούκλη, Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη μιλούν για τη μάχη τους με τον καρκίνο

0

Στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα» κλήθηκαν να μιλήσουν τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, οι Μαρία Χούκλη, Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη, περιγράφοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες ενάντια στον καρκίνο.

Μαρία Χούκλη: Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
«Το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, ζαλίζεσαι, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου αλλά κάτι πρέπει να κανείς. Το σοκ είναι ανθρώπινο» σημείωσε η Μαρία Χούκλη η οποία ανέφερε πως ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά κάθε φορά που πρέπει να κάνει τσεκ απ έχει άγχος.

«Σε σοκάρει το άγνωστο» τόνισε μιλώντας για την δική της εμπειρία. Σημείωσε ότι η ίδια όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο στον μαστό έκλαιγε για δυο ώρες. Η γνωστή δημοσιογράφος είπε «φρόντισα να μην κλειστώ στο σπίτι. Να μην νιώσω ότι είμαι πολύ άρρωστη ακόμα και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο» τόνισε. «Όσο μιλάμε γι’ αυτό τόσο καλύτερα είναι. Τόσο εξοικειώνεται η κοινωνία με αυτή την επιδημία» συμπλήρωσε.
«Ορισμένοι πιστεύουν πως καρκίνος είναι θάνατος, κάτι που δεν ισχύει» δήλωσε. «Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο» ανέφερε επίσης η κ. Χούκλη. «Ο καρκίνος είναι μια εγωιστική ασθένεια. Επειδή έχει πολύ πόνο δεν μπορείς να πονέσεις με τον πόνο τον άλλο. Η οικογένεια δεν πρέπει να περιμένει πολλά από ένα άτομο που βρίσκεται στην θεραπεία» συμπλήρωσε. «Με λένε Μαρία και είμαι καλά» κατέληξε η κ. Χούκλη.

Μάγια Τσόκλη: Μετά τον καρκίνο σταμάτησα να έχω τύψεις
«Η ζωή είναι παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί» τόνισε από την πλευρά της η Μάγια Τσόκλη. «Όλοι μας δεχτήκαμε μεγάλη αγάπη και αυτό είναι καταπληκτικό» συμπλήρωσε. «Επειδή ένιωθα ένας τυχερός άνθρωπος αισθανόμουν πάντα ότι μου είχαν χαριστεί πολλά στην ζωή μου. Περιέργως δεν θύμωσα όταν εμφανίστηκε ο καρκίνος. Δεν είπα γιατί σε εμένα αλλά γιατί όχι και σε εμένα» σχολίασε αναφερόμενη στην περίοδο που πριν οκτώ χρόνια έμαθε ότι νόσησε, δηλώνοντας πως ήταν η περίοδος των μνημονίων που της προκαλούσε ούτως η άλλως άγχος.

«Όταν θα μπεις σε αυτή την ιστορία, προχωράς. Εγώ θυμάμαι έκανα εκπομπές» είπε. «Μετά τον καρκίνο σταμάτησα να έχω τύψεις» σημείωσε.

Ρέα Βιτάλη: Κώλωσα όταν έπρεπε να το πω στην μάνα μου
Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο.

«Όταν έμαθα για τον καρκίνο έβλεπα τα ματάκια των τριών παιδιών μου. Κώλωσα όταν έπρεπε να το πω στην μάνα μου. Εκεί ήταν δύσκολο. Η μητέρα μου ζούσε τη δικιά της ιστορία και εγώ την δικιά μου» ανέφερε μιλώντας για την δική της ιστορία η Ρέα Βιτάλη.
«Τις γυναίκες στην ογκολογία τις γνώρισα, τις θαύμασα και τις αγκάλιασα. Και αγκαλιά πιστεύω πως θα πορευόμαστε καιρό» είπε από την πλευρά της η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, η οποία συντόνισε τη σχετική συζήτηση.
Η συζήτηση έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθους κόσμου.
Τέλος ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης ανέφερε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο κατάματα».

Η ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη στο facebook

Share.

Comments are closed.