Categories: Πολιτική

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική Novartis

Ανησυχία επικρατεί στοΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις που θα έχει η προανακριτική για την Novartis, με τα όσα πιθανώς να αποκαλυφθούν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, που οι πρώην «κατηγορούμενοι» στην υπόθεση, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούν να αποκαλυφθούν και να καταθέσουν.
Η ανησυχία όμως εντείνεται και από την πολιτική «ντρίμπλα» Μητσοτάκη, που έβγαλε από το κάδρο της έρευνας τον Αλέξη Τσίπρα– με το «καραμανλικό επιχείρημα» ότι τους πρώην πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις στο δικαστήριο, παρά μόνο αν έχεις αδιάσειστα στοιχεία– ακυρώνοντας έτσι τις κατηγορίες περί ρενβανσισμού.
Η παραπομπή σε προανακριτική μόνο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενός πρώην Καραμανλικού, που ουσιαστικά δεν ενσωματώθηκε στον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ- και συνεπώς δεν προκαλεί την συσπείρωση των οπαδών του κόμματος – προκάλεσε αμηχανία στην Κουμουνδούρου.
Αλλά η ανησυχία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει να κάνει και με τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι ένας στους δυο πολίτες εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι η υποψία για σκευωρία, κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Τι μέλλει γενέσθαι;
Πάντως στη ΝΔ αναγνωρίζουν, ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, από τον αντεισαγγελέα Αγγελή για παράδειγμα, δεν επαρκούν για να στοιχειοθετηθούν ποινικές κατηγορίες. Έτσι κρίσιμος παράγων για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι, το αν θα κληθούν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και αν θα διατηρήσουν το ακαταδίωκτο.

Ήδη ένας εξ αυτών έχει αποκαλυφθεί- είναι ο Νίκος Μανιαδάκης, σύμβουλος πολλών υπουργών Υγείας και ειδικός στην τιμολόγηση των φαρμάκων- , είναι πλέον κατηγορούμενος και έχει δηλώσει ότι δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να κατονομάσει πολιτικούς, ότι δεχόντουσαν μίζες από την εταιρεία Novartis. Γεγονότα που όπως είπε ούτε γνώριζε, ούτε μπορούσε ψευδώς να καταθέσει. Θα πει και άλλα; Θα κινηθούν στην ίδια γραμμή και οι άλλοι; Άγνωστο στην παρούσα φάση.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση
Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απέναντι στην εξέλιξη της υπόθεσης Novartis θα είναι ότι τo σκάνδαλο είναι υπαρκτό, θα εστιάζουν ιδιαίτερα στην ανακριτική έρευνα σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου που συνεχίζεται και θα κατηγορούν την ΝΔ ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Έτοιμη είναι η γέφυρα  Ευήνου, στην Αιτωλοακαρνανία που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων [Βίντεο]

Οι τελευταίες «πινελιές» μένει να ολοκληρωθούν για να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Ευήνου, στο Ευηνοχώρι…

2 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Αποστολή αγάπης στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Μαλακάσα και τα χωριά του Νότιου Πηλίου

Στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας βρέθηκαν τη Μ. Τέταρτη αιρετές του Δήμου…

2 ώρες ago

Δημιουργική ανατροπή – Κώστας Λύρος: Τραγική εξέλιξη για το Μεσολόγγι η απώλεια του Πρωτοδικείου – Το Μεσολόγγι ηττήθηκε.

«Μεγάλο πλήγμα στο ηθικό ανάστημα, στο κύρος και στην δυναμική του», η απώλεια του Κεντρικού…

6 ώρες ago

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής παρά τη διαφωνία του Εισαγγελέα – Θύελλα αντιδράσεων

Την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου διέταξε το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας παρά την αντίθετη πρόταση…

6 ώρες ago

Δήμος Χαλανδρίου: Αθλητική Κατασκήνωση 2024 – Πότε και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής

Ο αγαπημένος θεσμός της «Αθλητικής Κατασκήνωσης» επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα στα…

9 ώρες ago

Επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Δικαιώνει Ολυμπιακό και Μπαρτζώκα για την “αλλοίωση” στο ΣΕΦ

Η Euroleague πήρε επίσημη θέση για τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την…

1 ημέρα ago