Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική Novartis

0

Ανησυχία επικρατεί στοΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις που θα έχει η προανακριτική για την Novartis, με τα όσα πιθανώς να αποκαλυφθούν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, που οι πρώην «κατηγορούμενοι» στην υπόθεση, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούν να αποκαλυφθούν και να καταθέσουν.
Η ανησυχία όμως εντείνεται και από την πολιτική «ντρίμπλα» Μητσοτάκη, που έβγαλε από το κάδρο της έρευνας τον Αλέξη Τσίπρα– με το «καραμανλικό επιχείρημα» ότι τους πρώην πρωθυπουργούς δεν τους στέλνεις στο δικαστήριο, παρά μόνο αν έχεις αδιάσειστα στοιχεία– ακυρώνοντας έτσι τις κατηγορίες περί ρενβανσισμού.
Η παραπομπή σε προανακριτική μόνο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενός πρώην Καραμανλικού, που ουσιαστικά δεν ενσωματώθηκε στον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ- και συνεπώς δεν προκαλεί την συσπείρωση των οπαδών του κόμματος – προκάλεσε αμηχανία στην Κουμουνδούρου.
Αλλά η ανησυχία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει να κάνει και με τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι ένας στους δυο πολίτες εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι η υποψία για σκευωρία, κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Τι μέλλει γενέσθαι;
Πάντως στη ΝΔ αναγνωρίζουν, ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, από τον αντεισαγγελέα Αγγελή για παράδειγμα, δεν επαρκούν για να στοιχειοθετηθούν ποινικές κατηγορίες. Έτσι κρίσιμος παράγων για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι, το αν θα κληθούν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και αν θα διατηρήσουν το ακαταδίωκτο.

Ήδη ένας εξ αυτών έχει αποκαλυφθεί- είναι ο Νίκος Μανιαδάκης, σύμβουλος πολλών υπουργών Υγείας και ειδικός στην τιμολόγηση των φαρμάκων- , είναι πλέον κατηγορούμενος και έχει δηλώσει ότι δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να κατονομάσει πολιτικούς, ότι δεχόντουσαν μίζες από την εταιρεία Novartis. Γεγονότα που όπως είπε ούτε γνώριζε, ούτε μπορούσε ψευδώς να καταθέσει. Θα πει και άλλα; Θα κινηθούν στην ίδια γραμμή και οι άλλοι; Άγνωστο στην παρούσα φάση.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση
Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απέναντι στην εξέλιξη της υπόθεσης Novartis θα είναι ότι τo σκάνδαλο είναι υπαρκτό, θα εστιάζουν ιδιαίτερα στην ανακριτική έρευνα σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου που συνεχίζεται και θα κατηγορούν την ΝΔ ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner