Ο Φίλης στηρίζει Κεραμέως «απέναντι σε επιθέσεις από σκοταδιστικούς κύκλους»

0

Με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Νίκης Κεραμέως να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια σπουδών.
Σημειώνει, μάλιστα, ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την οποία εφαρμόζει η υπουργός Παιδείας, προκαλεί την αντίδραση σκοταδιστικών κύκλων και δηλώνει ότι η Νίκη Κεραμέως θα έχει τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή του νόμου.
Εκτός, σημειώνει, αν προσπαθήσει η κυρία Κεραμέως να εξευμενίσει τους κύκλους αυτούς με παραχωρήσεις σε άλλα θέματα, όπως στα βιβλία Ιστορίας... Τότε θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι, προσθέτει.

Η δήλωση του Νίκου Φίλη
«Η απόφαση της υπουργού Παιδείας να συμμορφωθεί με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να καταργήσει την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, είναι θετική.  Αυτό ακριβώς είχαμε παροτρύνει την κυρία υπουργό να κάνει αμέσως μόλις εκδόθηκε η απόφαση της Αρχής. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και για το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος, η θεσμοθέτηση ενός αυτονόητου δημοκρατικού δικαιώματος γίνεται με καθυστέρηση πολλών ετών, ως συμμόρφωση στην απόφαση μιας Ανεξάρτητης Αρχής και όχι ως πρωτοβουλία και επιλογή της Πολιτείας .
Οι αντιδράσεις από ακροδεξιούς παράγοντες και ΜΜΕ εναντίον της απόφασης της υπουργού Παιδείας δεν μας προκαλούν έκπληξη. Προέρχονται από τους ίδιους σκοταδιστικούς, παρεκκλησιαστικούς  και εθνικιστικούς κύκλους, με τους οποίους είχε συμπαραταχθεί η ΝΔ και η ίδια η κυρία Κεραμέως σε ποικίλα μέτωπα αναχρονισμού, από τις ταυτότητες παλαιότερα, μέχρι τη μάχη εναντίον μου για τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, την αντίδραση κατά της εφαρμοζόμενης και τιμώμενης σήμερα «προδοτικής» συμφωνίας των Πρεσπών και τη λυσσώδη  εναντίωση σε κάθε βήμα χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας.
Το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η κυρία Κεραμέως, μπορούν να υπολογίζουν στη συμπαράστασή μας απέναντι στις επιθέσεις που ήδη δέχονται από τους σκοταδιστικούς κύκλους, στο βαθμό που επιμείνουν στη θέση τους. Αντίθετα, αν υποχωρήσουν ή προσπαθήσουν να τους εξευμενίσουν σε άλλους τομείς ( μάθημα Ιστορίας, «ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία», εκκλησιαστική περιουσία κλπ), όπως, δυστυχώς, έχει διαφανεί μέχρι σήμερα,  θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι.
Ο αγώνας για να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει, με τρόπο προνομιακό και αναχρονιστικό την εκκλησία με την εκπαίδευση συνεχίζεται και κάθε μικρή και μεγάλη νίκη προς αυτή την κατεύθυνση έχει τη σημασία της
».

Η επίθεση στην υπουργό Παιδείας
Να σημειωθεί ότι η υπουργός κ. Κεραμέως δέχτηκε σήμερα επίθεση από την εφημερίδα «Δημοκρατία» επειδή κατήργησε την αναγραφή ιθαγένειας και θρησκεύματος στα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα κυκλοφόρησε με κεντρικό τίτλο «Η ΝΙΚΗ των αθέων», υπέρτιτλο «Η Κεραμέως (ως μη ώφειλε) συντάσσεται με τους εχθρούς της Ορθοδοξίας» και υπότιτλο «Καταργεί την αναγραφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος στα σχολεία, υιοθετώντας την απόφαση της Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, παρ’ ότι υπάρχουν δύο αντίθετες δικαστικές αποφάσεις».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner