Δημοκρατική Συνεργασία:  Πλήθος προβλημάτων στα παραρτήματα Νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη λειτουργία τους!!

0

Δραματική η κατάσταση στα νηπιαγωγεία που έχουν οριστεί ως ΔΥΕΠ Παραρτήματα. Ενώ έχει ήδη προχωρήσει η μεταφορά ενός μεγάλου πληθυσμού προσφύγων στη ενδοχώρα η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την λανθασμένη τακτική της προηγούμενης, επιμένει να λειτουργεί με απίστευτα αργούς ρυθμούς και χωρίς να έχει διάθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σωστό τρόπο.
Τα Παραρτήματα ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείων ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει καθώς δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό! Οι δηλώσεις ότι τάχα κατάφεραν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας στην ώρα τους, υποδηλώνουν την υποδεέστερη θέση που έχουν για το υπουργείο Παιδείας τα Παραρτήματα – ΔΥΕΠ νηπιαγωγεία καθώς παραμένουν κλειστά!
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Μια σωρεία νομοθετημάτων αναγκάζει τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων που έχουν στην ευθύνη τους τα παραρτήματα ΔΥΕΠ να υπογράφουν πράξεις χωρίς να μπορούν να έχουν τον έλεγχο των Παραρτημάτων.
Νηπιαγωγεία που ξεπερνούν στο σύνολο, τους 100 φοιτούντες μαθητές/τριες
δηλώνονται ως διθέσια λειτουργικά, με αποτέλεσμα οι προϊστάμενες/οι να έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο με διπλό διοικητικό έργο εξαιρετικής δυσκολίας καθώς δεν εμπίπτει μόνο στα τυπικά διοικητικά θέματα.

Με εξωφρενικά επιχειρήματα κάποιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις, «βαπτίζουν» τα νηπιαγωγεία στις δομές,  σε Τάξεις Υποδοχής, υποστηρίζοντας ότι όσα παιδιά φοιτούν σε παραρτήματα νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ δεν μπορούν να φοιτήσουν και σε τμήματα ένταξης, αγνοώντας τις γνωματεύσεις από τις αρμόδιες επιστημονικές ομάδες των ΚΕΣΥ!!
Τα παιδιά των νηπιαγωγείων ΔΥΕΠ απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός Δομής! Σε ανοιχτού τύπου Δομές αποφασίστηκε απαγόρευση εξόδου των μαθητών! Τα παιδιά που φοιτούν δεν μπορούν να πάνε εκπαιδευτικές επισκέψεις, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα συνεκπαίδευσης, δεν μπορούν να επισκεφτούν τη «μητρική» σχολική μονάδα!
Υπάρχουν Παραρτήματα ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείων
, που λειτουργούν με εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει προσληφθεί από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Δημόσια Νηπιαγωγεία λειτουργούν με εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ και όχι από το Υπουργείο Παιδείας!!
Τα δικαιώματα των παιδιών για ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις και το ελληνικό Σύνταγμα. Η ερμηνεία των νόμων πρέπει να γίνεται σωστά  και οι αντίθετες πρακτικές δεν χωρούν ανοχή!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να σταθεί στο ύψος της ευθύνης και του ρόλου του και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία παραρτήματα ΔΥΕΠ. Όλα τα παιδιά έχουν ίδια δικαιώματα πρόσβασης στη γνώση. Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Share.

Comments are closed.