Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ):  Αποσπάσεις Συντονιστών εκπαίδευσης προσφύγων

0

Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας  από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης 126272/E2 με την οποία αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων.
Στο διάστημα αυτό έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες συναδέλφων ότι στις συγκεκριμένες τοποθετήσεις έχει γίνει κατάφωρη παραβίαση των αξιολογικών κριτηρίων που ορίζονται από τον Ν. 4547/18 και άρα παράνομες τοποθετήσεις.
Αν και έχουν κατατεθεί αρκετές ενστάσεις, το Υπουργείο μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει, ενισχύοντας έτσι τις υπόνοιες για διαβλητές διαδικασίες και παράνομες τοποθετήσεις.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αντιληπτό από την πολιτική ηγεσία ότι οι αποσπάσεις όλων των ειδών πρέπει να γίνονται στη βάση κανόνων και κριτηρίων που ισχύουν για όλους.
Η αναθεώρηση των κριτηρίων, εφ΄ όσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί να γίνεται μόνον με νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι με παράτυπες και παράνομες αποφάσεις.
Εάν οι καταγγελίες δεν ισχύουν, τότε το Υπουργείο οφείλει άμεσα να λύσει τη σιωπή του απαντώντας στις συγκεκριμένες αιτιάσεις.
Εάν όμως ισχύουν, τότε οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Share.

Comments are closed.