Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορά της, δεν τελειώνει εκεί…

0

Μήνυμα ειρήνης προς τους γείτονες, έστειλε από το Καστελόριζο όπου βρέθηκε, με αφορμή την 76η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορά της, δεν τελειώνει εκεί», είπε, καλώντας την Τουρκία να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και της οικονομικής ευημερίας, καθώς αυτός οδηγεί στο μέλλον, όπως είπε, θέτοντας πάντως ως απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. «Από αυτή την κόκκινη γραμμή η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει βήμα πίσω. Τα εθνικά μας συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα», ήταν το μήνυμά του, τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, είναι πάντα έτοιμες να απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε πρόκληση.
«Σεβόμαστε, τιμούμε και ευχαριστούμε το προσωπικό και τους στρατεύσιμους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεγάλη προσφορά τους, τόσο στην άμυνα της χώρας μας, όσο και στην ελληνική κοινωνία», είπε, τονίζοντας ως αναγκαία τη συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αντιστοίχως, αναγκαία χαρακτήρισε την στήριξη της πολιτείας στις ακριτικές περιοχές και δη στο Καστελόριζο, λίγο πριν ευχηθεί «χρόνια πολλά» στο νησί.

Share.

Comments are closed.