Categories: Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το αν «στήθηκε» η υπόθεση Novartis, προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα – ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.
Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας. Κατόπιν αυτού, χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στη Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.
Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.
Στις καταθέσεις τους τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είχε γνώση.
Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.
Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία, αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

13 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

15 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

22 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

22 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

24 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

1 ημέρα ago