Ρεματιά Χαλανδρίου:  Τικ Τακ Ντο – Ένα ανατρεπτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

0

Τη μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους Τικ Tακ Nτο, από το Κέντρο Θεατρικής Τέχνης, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το Τικ Τακ Ντο είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι που αντλεί στοιχεία από την παράδοση τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών θίγοντας το ζήτημα του φυλετικού ρατσισμού, της ελευθερίας της γνώμης, του εκφοβισμού και την σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων ενώ συστήνει με ευφάνταστο τρόπο στο κοινό τους Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν.
Στο χωριό του Ντο οι άνθρωποι περπατάνε σκυφτοί και ο βασιλιάς τον ίδιο λόγο βγάζει κάθε πρωί, από τότε που το ρολόι σταμάτησε να λειτουργεί. Ήταν τότε που έχτισε τείχη, για να μην μπορεί κανείς απ’ το χωριό να βγει. Ήταν όμως πάντα έτσι;
Ο Βακάι, ένας νεαρός, εύχεται να μπορούσε να βρει τρόπο για να μην είναι πια δυστυχισμένο το Ντο. Βγαίνει από το τείχος και ένα ταξίδι σε νέους κόσμους, γεμάτο νέες εμπειρίες ξεκινάει.

Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου και Παναγιώτης Λαμπής
Σκηνοθεσία – κατασκευές: Παναγιώτης Αδάμ
Πρωτότυπη μουσική  – στίχοι –  μουσική διδασκαλία: Ευτέρπη Κατσαμάτσα και Στρατής Στηλ
Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Χορογραφίες: Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής
Φωτογραφίες – Video: Φώτης Γαβριλάκης Πλέγας & Παναγιώτης Λαμπής
Ερμηνεύουν: Γεωργία Γρίβα, Χρήστος Καπενής, Ευτέρπη Κατσαμάτσα / Έλενα Γεωργίου, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν / Στρατής Στηλ, Αργυρώ Ταμβάκου

Ελεύθερη είσοδος – Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Share.

Comments are closed.