Τουρκία: Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ερντογάν Αλί Μπαμπατσάν θα ιδρύσει νέο κόμμα

0

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατσάν (Ali Babacan) θα ιδρύσει νέο κόμμα, αντίπαλο στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν το τέλος του έτους, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Karar.
Ο Μπαμπατσάν παραιτήθηκε από το AKP τον Ιούλιο επικαλούμενος «βαθιές διαφωνίες». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος και έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών προτού αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης από το 2009 ως το 2015.
Ο Μπαμπατσάν δήλωσε στην Karar ότι εξακολουθεί να αναζητά ανθρώπους με απόψεις αντίστοιχες με τις δικές του προκειμένου να ηγηθούν του νέου κόμματος.
«Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο», εξήγησε. «Θέλουμε το κόμμα να ιδρυθεί πριν το 2020. Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε.

  • Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Αλί Μπαμπατσάν στην τούρκικη εφημερίδα Karar με τίτλο «Ali Babacan KARAR’a konuştu: Yıl bitmeden partiyi kuruyoruz», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.