Παύλος Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εκτός εποχής

0

«Είναι επιτακτικό το Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στις αρχές και τις στις αξίες του ΠΑΣΟΚ για να χτίσει την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε. Ανέφερε δε ότι τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη, ανέφερε ότι το ζήτημα στο ΚΙΝΑΛ και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά». «Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει», είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικά σημεία της συνέντευξης
«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να προσωποποιείς πολιτικές διαφορές και ποτέ δεν πρέπει να πολιτικοποιείς προσωπικές διαφορές. Έχω καταθέσει μια πρόταση συγκεκριμένη για το μέλλον του χώρου μας που θεωρώ ότι είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος και αυτήν την πρόταση θα τη φέρνω συνέχεια στο προσκήνιο ώστε να χτίσουμε μια κεντροαριστερά για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει. Λειτουργεί διχαστικά, βάζει απέναντι τον Έλληνα δημιουργό, είναι ένα κόμμα εκτός εποχής. Είναι ώρα να δείξουμε ότι εμείς καταλαβαίνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και έχουμε απαντήσεις γι αυτά», τόνισε.

Συνεχίζοντας είπε:
«Αυτό που λέω σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας είναι ότι η ουσία δεν θα πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Είναι μια πολιτική διαδικασία που αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου μας δεν χρειάζεται καμία αλλαγή ηγεσίας. Είναι κομβικό αυτή τη στιγμή να μην χαθεί ούτε μέρα σε αυτόν τον αγώνα δρόμου που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει την κεντροαριστερά. Και τι εννοώ; Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ΝΔ δεν την πίστεψε ποτέ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να την ελέγξει κομματικά, αυτό μας αφήνει έναν χώρο συζήτησης, να έχουμε ρηξικέλευθες προτάσεις. Θα το κάνουμε;»
Η προεκλογική στρατηγική απέτυχε: «Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν η στρατηγική που απέτυχε, που έλεγε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε. Άρα, η στρατηγική απέτυχε. Και απέτυχε διότι δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε κόσμο που έφυγε προς την ΝΔ με ένα ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ κλίμα, δεν καταφέραμε να φέρουμε πίσω κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταφέραμε να σηκώσουμε κόσμο από τον καναπέ που ήταν απογοητευμένος. Άρα, για μένα όποιος ακολουθήσει ένα πραγματικά δημοκρατικό συνέδριο με μια διάθεση σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης, με μια διάθεση δημιουργίας τότε δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Θέματα ηγεσίας τίθενται όταν επιμένεις να κάνεις το ίδιο λάθος και να ελπίζεις σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».
Για την κατάργηση του ασύλου είπε:
«Το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι μόνο το θέμα του ασύλου, που βεβαίως και πρέπει να λυθεί γιατί στην Ελλάδα εφαρμόζεται λάθος. Αλλά θα σας πω ένα παράδειγμα, το δικό μου πανεπιστήμιο στην Αμερική είχε άσυλο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε  ποτέ την αστυνομία από το να μπει μέσα και να σταματήσει ένα έγκλημα που γίνεται μέσα στο Πανεπιστήμιο.  Η κατάργηση του ασύλου είναι μόνο παραδοχή των πολιτικών και των Πρυτάνεων ότι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τίποτε άλλο».

Το ΚΙΝΑΛ απαντά στο Γερουλάνο: Εκτίθεσαι προσωπικά
Απαντώντας στον Παύλο Γερουλάνο, πηγές της Χ. Τρικούπη σημείωναν:

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις διαδικασίες της δημοκρατικής παράταξης, που οφείλουν να σέβονται όλοι. Οσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά Fm, στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη

Share.

Comments are closed.