Πρώτη φορά όχημα του Δήμου Χαλανδρίου κινείται με «Καθαρό» καύσιμο παραγόμενο από σκουπίδια

0

Με το αναβαθμισμένο βιοαέριο που παράχθηκε από προξηραμένα υπολείμματα τροφών κινήθηκε για πρώτη φορά απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think, το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος.
Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος και επιστημονικός υπεύθυνος του πρότζεκτ διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ. Ο κ. Λυμπεράτος σχολιάζει χαρακτηριστικά «Βιοαεριοκίνηση, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα».
Γράφει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λυμπεράτος στο facebook:
«Δεύτερη μέρα του συνεδρίου CEST στη Ρόδο και παρουσιάζουμε (Δημήτρης Μαθιουδάκης) τα ευρήματα μας από τον λεπτομερή χαρακτηρισμό των αστικών στερεών αποβλήτων που κάναμε στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου τον Σεπτέμβρη του 18 και πάλι τον Ιούνιο του 19 αφού είχε μπει πλέον και ο καφέ κάδος με ενημέρωση των πολιτών (σε λεπτομέρεια που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα). Στις φωτο δίνονται τα πιο χαρακτηριστικά αποτελέσματα. Ανακύκλωση πάνω από 75% και στις δύο μετρήσεις!
Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μη δείξουμε και το μόλις χθεσινό βίντεο με την κίνηση του απορριμματοφόρου του Δήμου Χαλανδρίου με βιοαέριο από FORBI.
»

Δείτε το σχετικό βίντεο του κ. Λυμπεράτου:

Share.

Comments are closed.