Φώφη Γεννηματά: Επόμενος σταθμός η ΔΕΘ με Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή

0

Στην γραμμή που έχει χαράξει συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, μετά και από τη χθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση για την επέτειο 45 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, όπου έστειλε τα δικά της μηνύματα, εντός και εκτός του κόμματός της.
Τώρα, για το επιτελείο της, σειρά έχει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός της επίσκεψης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη ΔΕΘ την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Από εκεί, η Φώφη Γεννηματά θα επιχειρήσει να αναδείξει δύο πράγματα, την Οικονομία και την Κλιματική Αλλαγή.
Στην ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με την οποία θα εστιάσει στην Οικονομία, αναμένεται να σταθεί σε τρία σημεία. Τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον κόσμο της εργασίας. Ειδικότερα, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι τώρα κιόλας πρέπει να διεκδικηθεί η μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου να δημιουργηθεί το δημοσιονομικό εκείνο κενό που θα επιτρέψει υψηλά προγράμματα δημοσίων επενδύσεων (σ.σ. θέτουν εκ νέου και την αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου), ευνοώντας ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σοκ στην χώρα. Στην πραγματικότητα, εξηγούν ότι η επίτευξη χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων θα αποφέρει πόρους για δημόσιες επενδύσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για να δοθεί ξανά ζωή στην περιφέρεια. Η έννοια του επιτελικού κράτους, εξάλλου, με αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη, είναι προνομιακό πεδίο για τους ίδιους, αφού οι μικρότεροι νομοί, στους οποίους δεν δείχνει να δίνει ιδιαίτερη σημασία ως τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτελεί τη βάση τη δικής τους δύναμης. Ξεχωριστή θέση στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά θα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως δε η προστασία και η ενίσχυσή τους, με το Κίνημα Αλλαγής να επιμένει στην ανάγκη δεύτερης ευκαιρίας σε όσες εξ αυτών υπήρξαν πραγματικά θύματα της κρίσης και όχι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ενίσχυση των εργαζομένων -είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα- στην χώρα μας, με την Χαριλάου Τρικούπη να εστιάζει στα εργασιακά δικαιώματα και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και στην στήριξη των ανέργων, με κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψή τους. Στο Κίνημα Αλλαγής, επιπλέον θίγουν το θέμα της αξιοκρατίας στο Κράτος, με όλες τις πληροφορίες να επιμένουν ότι το θέμα θα τεθεί και από τη ΔΕΘ, με την Φώφη Γεννηματά να αφήνει αιχμές για τους διορισμούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενίοτε και πριν από την προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων
Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, η Φώφη Γεννηματά θα έχει επισκεφθεί τα περίπτερα εκείνα της ΔΕΘ, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματός της για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανής στην χώρα μας με πρωτόγνωρα για αυτήν φαινόμενα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, την επόμενη μέρα το πρωί να επισκεφθεί και περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης με μεγάλα προβλήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα για τον ίδιο λόγο, ενώ ίσως επί τάπητος να βρεθεί και το θέμα της ΔΕΗ.

Share.

Comments are closed.