Categories: Πολιτική

Στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα ξεκαθαρίζει σήμερα το μέλλον του χώρου η Φώφη

Απόψε, από τη Λάρισα και την εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση ου ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη 1974, η Φώφη Γεννηματά θα επιχειρήσει να κλείσει τα «μέτωπα» τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του κόμματός της.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αφού χαράξει σαφείς και ευδιάκριτες γραμμές από την κυβερνητική ΝΔ και τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει να κλείσει τη συζήτηση περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ που δείχνει να ανοίγει ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Δεκέμβριο. Με την απόφαση ο χώρος να συνεχίσει υπό τη σημαία του Κινήματος Αλλαγής με το οποίο εξάλλου κατέβηκε στις εκλογές, να έχει ληφθεί από το Συνέδριο του κόμματος προ πενταμήνου, η κ. Γεννηματά θα στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός της ότι είναι αποφασισμένη να την τηρήσει. Σε κάθε περίπτωση, θα διαμηνύσει ότι σέβεται τους αγώνες και τις κατακτήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενστερνίζεται πλήρως τις αξίες και τα ιδανικά του, τα οποία εξάλλου αποτελούν τον οδηγό για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής, με το οποίο και σκοπεύει να συνεχίσει στο εξής ο χώρος.
Για φυγή προς τα εμπρός μίλησε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Αυτό που θέλουν οι πολίτες από εμάς είναι να είμαστε πάντοτε μέρος μίας λύσης η οποία βοηθά τους μη προνομιούχους Έλληνες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό ήταν που εξέφρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, μιλώντας στην ψυχή και το μυαλό του Έλληνα πολίτη και γράφοντας μαζί με τους συνεργάτες του μία διακήρυξη, η οποία, όσο και αν τη διαβάζεις και την ξαναδιαβάζεις δεκαετίες μετά, επιβεβαιώνεις ότι ήταν ένα κείμενο απολύτως ριζοσπαστικό, ένα κείμενο οραματικό, το οποίο εξέφραζε τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», είπε, προσθέτοντας πως «σήμερα το έχουμε ξανά ανάγκη, το διαβάζουμε και προχωράμε μπροστά, γιατί η κρίση έχει αφήσει πίσω της αδικίες και ανισότητες». Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται «επαναφορά» του ΠΑΣΟΚ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ, είναι εδώ και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Κινήματος Αλλαγής». Προανήγγειλε δε, την αναφορά της Φώφης Γεννηματά από το βήμα της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη σήμερα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και στο «πού θέλει να οδηγήσει την παράταξή μας». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει κανονικά, ενώ στο μεταξύ θα έχουν συγκληθεί και τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα έχει πραγματοποιηθεί και η προαναγγελθείσα Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

7 ώρες ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

7 ώρες ago

«Χαλάνδρι στο Φως»- Χάρης Ρώμας: Πολλά προβλήματα σε 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Προτεραιότητα οι ανάγκες των σχολείων

Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο…

8 ώρες ago

Στην Πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του Conference League – Δούκας: «Ελάτε να το δείτε και να φωτογραφηθείτε το πάρει ο Ολυμπιακός» [Βίντεο]

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής το Κύπελλο του Conference League, με τον…

22 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Τράπεζες εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

Το Μάρτιο του 2024, οι τράπεζες συνέχισαν να δίνουν κατά μέσο όρο μόλις 0,53% επιτόκιο…

23 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης*: Για να μην κλαίμε πάλι πάνω από τα καμένα

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των πυρκαγιών αυξήθηκε πάνω από 20% το πρώτο…

24 ώρες ago