Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας με την ΠΟΕΔΗΝ- Τραυματιοφορείς

0

Συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας τον κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη και τον γεν. γραμματέα τον κ. Κοτσιόπουλο Γιάννη με θέματα του ΕΣΥ είχε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε γι’ αυτή τη συνάντηση:

«Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας με την ΠΟΕΔΗΝ – Τραυματιοφορείς – 4000 ΟΑΕΔ
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση των Τραυματιοφορέων που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.
Συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.
Θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης Τραυματιοφορέων περιγράφοντας τα προβλήματα που αναφέρουμε στο Δελτίο Τύπου. Επιβεβλημένη είπαμε ότι είναι η ανανέωση των Συμβάσεων των 830 Τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ.
Ανανέωση που θα αφορά και τους 4000 συναδέλφους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη Δημόσια Υγεία.
Ζητήσαμε την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ.
Ο κος Κοντοζαμάνης μας είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των Τραυματιοφορέων που είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα και θα γίνουν προσλήψεις χωρίς να γνωρίζει τα νούμερα.
Για τους 4000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ εξετάζουν είπε με το Υπουργείο Εργασίας την ανανέωση των συμβάσεων για ένα χρόνο αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης.
Για τα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση θα κληθούμε μας είπε σε νέα συνάντηση να το κουβεντιάσουμε.
Στη συνέχεια της παρέμβασής μας στο ΑΣΕΠ ζητήσαμε να παρέμβει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ζητηθούν και να χορηγηθούν σωστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους υποψήφιους του διαγωνισμού 2Κ. Είπε ότι θα το κάνει.
Σε ένα μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα τι πρόκειται να πράξει το Υπουργείο Υγείας.
Την Παρασκευή 6/9/2019 εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Θα εκκινήσει 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
»

 

Share.

Comments are closed.