Στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα ξεκαθαρίζει σήμερα το μέλλον του χώρου η Φώφη

0

Απόψε, από τη Λάρισα και την εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση ου ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη 1974, η Φώφη Γεννηματά θα επιχειρήσει να κλείσει τα «μέτωπα» τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του κόμματός της.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αφού χαράξει σαφείς και ευδιάκριτες γραμμές από την κυβερνητική ΝΔ και τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει να κλείσει τη συζήτηση περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ που δείχνει να ανοίγει ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Δεκέμβριο. Με την απόφαση ο χώρος να συνεχίσει υπό τη σημαία του Κινήματος Αλλαγής με το οποίο εξάλλου κατέβηκε στις εκλογές, να έχει ληφθεί από το Συνέδριο του κόμματος προ πενταμήνου, η κ. Γεννηματά θα στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός της ότι είναι αποφασισμένη να την τηρήσει. Σε κάθε περίπτωση, θα διαμηνύσει ότι σέβεται τους αγώνες και τις κατακτήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενστερνίζεται πλήρως τις αξίες και τα ιδανικά του, τα οποία εξάλλου αποτελούν τον οδηγό για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής, με το οποίο και σκοπεύει να συνεχίσει στο εξής ο χώρος.
Για φυγή προς τα εμπρός μίλησε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Αυτό που θέλουν οι πολίτες από εμάς είναι να είμαστε πάντοτε μέρος μίας λύσης η οποία βοηθά τους μη προνομιούχους Έλληνες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό ήταν που εξέφρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, μιλώντας στην ψυχή και το μυαλό του Έλληνα πολίτη και γράφοντας μαζί με τους συνεργάτες του μία διακήρυξη, η οποία, όσο και αν τη διαβάζεις και την ξαναδιαβάζεις δεκαετίες μετά, επιβεβαιώνεις ότι ήταν ένα κείμενο απολύτως ριζοσπαστικό, ένα κείμενο οραματικό, το οποίο εξέφραζε τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», είπε, προσθέτοντας πως «σήμερα το έχουμε ξανά ανάγκη, το διαβάζουμε και προχωράμε μπροστά, γιατί η κρίση έχει αφήσει πίσω της αδικίες και ανισότητες». Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται «επαναφορά» του ΠΑΣΟΚ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ, είναι εδώ και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Κινήματος Αλλαγής». Προανήγγειλε δε, την αναφορά της Φώφης Γεννηματά από το βήμα της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη σήμερα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και στο «πού θέλει να οδηγήσει την παράταξή μας». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει κανονικά, ενώ στο μεταξύ θα έχουν συγκληθεί και τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα έχει πραγματοποιηθεί και η προαναγγελθείσα Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Share.

Comments are closed.