Έχασε και τη δεύτερη δίκη στο ΣτΕ η Βασιλική Θάνου – Εκπίπτει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Έχασε και τη δεύτερη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Βασιλική Θάνου, η οποία απομακρύνθηκε ως μη ανεξάρτητη, με ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή.
Είναι γνωστό ότι η κ. Θάνου είχε αρνηθεί να παραιτηθεί και είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την έξοδό της και την ψήφιση της ρύθμισης αντισυνταγματική
Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Δικαστηρίου όμως, που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας και με Πρόεδρο την Πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών της κ. Θάνου. Με την ίδια απόφαση απέρριψε και την αίτηση της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής και πρώην συμβούλου του Νίκου Παππά Άννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών της Επιτροπής Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς .
Η συζήτηση της αίτησης έγινε την περασμένη Παρασκευή και τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ και η απόφαση εκδόθηκε σήμερα.
 Βασιλική Θάνου και οι συνεργάτες της που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητούσαν να παραμείνουν στη θέση τους, υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνσή τους με την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ασυμβίβαστων είναι φωτογραφικού τύπου και αντίθετη με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που ψήφισε η παρούσα Βουλή χαρακτήρισε ασυμβίβαστο για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού να έχουν θητεύσει σε πολιτικά γραφεία υπουργών.
Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Θάνου, που είχε διατελέσει επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε επίσης χάσει στις 22 Αυγούστου και την προσωρινή διαταγή που είχε ζητήσει. Τότε το αίτημά της είχε απορρίψει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Share.

Comments are closed.