Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει για την πορεία του – εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ

0

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος έρχεται να ταράξει τα νερά λίγους μήνες πριν από το προαναγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του χρόνου.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για την πορεία του. Και το μέλλον του πρέπει να είναι στα χέρια των μελών του» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο News 24/7 και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, που θα συζητηθεί, καθώς ζητά «ένα ουσιαστικό, ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από τη βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών για να λέμε ότι κάτι κάναμε».
Ο Π. Γερουλάνος, μάλιστα, «ρίχνει το γάντι» στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που έχει εξαγγελθεί για το τέλος του έτους: «Πιστεύεις πραγματικά στη δημοκρατία όπως λες; Πιστεύεις πραγματικά στη σύνθεση; Πιστεύεις ότι ο πολιτικός διάλογος προσθέτει; Τότε δεν γίνεται να κάνεις συνέδριο δημοκρατικού κόμματος με διορισμένα στελέχη και κλειστή ατζέντα. Στα δημοκρατικά συνέδρια, ο επικεφαλής πρέπει να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια να ακούσει και να συνθέσει όλες τις τάσεις που εκφράζονται».
Είναι, μάλιστα, ενδιαφέρον πώς εκτιμά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για το ΚΙΝΑΛ: «Αναμενόμενο.  Έδειξε τα όρια της πολιτικής των «προσωπικοτήτων».  Το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε σε πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης «επωνύμων»σ τον χώρο της Κεντροαριστεράς αντί να αφιερωθεί στη σύνθεση ιδεών και απόψεων για το μέλλον της χώρας. Τουλάχιστον αυτό έδειξε προς τα έξω. Άλλαξε όνομα χωρίς να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενό του και να αναδείξει νέα στελέχη. Και κατήργησε τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες και τον ουσιαστικό διάλογο που στον χώρο μας προσφέρουν πολιτικό οξυγόνο. Έτσι το Κίνημα πνίγηκε στην εσωστρέφειά του
Προσθέτει, μάλιστα, πως ούτε η ηγεσία δεν θεωρεί επιτυχημένο το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς «το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ», ασχέτως –όπως τονίζει- ότι αυτό δεν ισχύει.
Ο Π. Γερουλάνος, με τη συνέντευξή του στο News 24/7 χαρακτηρίζει την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως «μια κλασσική δεξιά διακυβέρνηση», ενώ εκτιμά πως «δύσκολα μπορεί κανείς να δει τον κ. Τσίπρα να ηγείται σοβαρού και δημιουργικού κεντροαριστερού πόλου», ενός πόλου, όμως, που «είναι απαραίτητος για τη χώρα».

Share.

Comments are closed.