Χαλάνδρι: Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο [Φωτο]

0

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 την Πέμπτη 28/8 η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, που προήλθε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 και του επανεκλεγέντος δημάρχου, Σίμου Ρούσσου
Αρχικά ορκίστηκε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος με πολιτικό όρκο και ακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρώτα αυτοί που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και μετά αυτοί που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Στη διαδικασία του Θρησκευτικού όρκου την τελετή τέλεσαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλη κ. Ιωάννης συλλειτουργούντων και ιερέων των ενοριών της πόλης, οι οποίοι συνεχάρησαν τη δημοτική Αρχή για την επανεκλογή της και  τους ευχήθηκαν καλή θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Την διαδικασία παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην επαρκεί και αρκετοί να παραμείνουν έξω από το κτίριο.
Πάντως ο νεοεκλεγείς Δημάρχου Σίμος Ρούσσος ευχήθηκε η ορκωμοσία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου να φιλοξενηθεί στο καινούργιο Δημαρχιακό μέγαρο
«Ελπίζω στο τέλος της δεύτερης αυτής θητείας μας να έχουμε παραδώσει το νέο δημαρχιακό μέγαρο στους πολίτες της περιοχής μας, ένα έργο που εκκρεμούσε για χρόνια και ξεκινά πολύ σύντομα», σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Ρούσσος. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι «η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για προσπάθειες διάλογου, ώστε να βρεθούν οι συναινέσεις που μαζί με το μεράκι και την ανιδιοτέλεια χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης».
Σχετικά με τη διαδικασία της ορκωμοσίας διαφοροποίηση υπήρξε από την  παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την επικεφαλής της, Λούλα Καρατζά να επισημαίνει σε παρέμβασή: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ορκιστούμε ούτε με πολιτικό όρκο. Εμείς δίνουμε τον λόγο της τιμής μας πως θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας, όπως υποσχεθήκαμε και προεκλογικά».
Μεταξύ των άλλων επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ήταν ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου, Κώστας Παττακός 

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr

Share.

Comments are closed.