ΝΔ: Ο Τσίπρας αξεπέραστος στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας – Τσίπρας: Συνωμότησες με τον Σαμαρά για να εκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ

0

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ενδεχόμενο εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

ΝΔ για την άρνηση Τσίπρα να εκλεγεί από τη βάση: Παραμένει κολλημένος
Με ένα αιχμηρό σχόλιο, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στην άρνηση Τσίπρα να εκλεγεί από την βάση, όπως ο ίδιος τόνισε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”. Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας «ζαλισμένος στον χορό των “έξι βημάτων”, δηλώνει ότι δεν χρειάζεται “καμία εκλογή από τη βάση”…».
Από την Πειραιώς θυμίζουν σε αντίστιξη «την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο».
Για να καταλήξει η ανακοίνωση της ΝΔ: «Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τι είναι προοδευτικό και τι όχι».
Υπενθυμίζεται ότι στην πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογής από τη βάση.
Αναφερόμενος στα σενάρια για απευθείας εκλογή προέδρου, χαρακτήρισε τη συζήτηση «αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο» και υπογράμμισε: «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
ΟΥΡΙΖΑ απαντησε άμεσα στην ανακοίνωση της ΝΔ. «Ας μην ξεχάσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα που θα συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

Ολόκληρη η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ
«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη.
Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.
Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών
».

Και.. η ανταπάντηση της ΝΔ
Η ΝΔ απάντησε στη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με καρφιά στο ίδιο στιλ στα όσα προηγουμένως της πρόσαψε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τόσο μεγάλο είναι το διεθνές κύρος του κ. Τσίπρα, ώστε περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες λαϊκισμού ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Όσο για το κύρος στο εσωτερικό, καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου.
Εκεί που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας».

Share.

Comments are closed.