Οι διαδικασίες ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Δε χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας

0

Στη διαδικασίες ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα, στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησαν με την αποτίμηση του προέδρου για το εκλογικό αποτέλεσμα και επικεντρώθηκαν στο πώς θα στηθούν οργανωτικά η διαδικασίες ανασυγκρότησης και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε για τις επόμενες ενέργειες.
Η διαδικασία διεύρυνσης αντιμετωπίζεται με διττό τρόπο, «ως η αναγκαία τομή για την οργανωτική αναβάθμιση και τη γείωση με την κοινωνία, αλλά και ως συνέχεια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά ιστορία» και τονίζουν ότι δεν είναι μια διαδικασία που θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα έξι βήματα για τον μετασχηματισμό του κόμματος είναι:

  1. Η δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.
  2. Η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)
  3. Η Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.
  4. Η έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1η Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.
  5. Οι ανοιχτές συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
  6. Η ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αλέξης Τσίπρας: Δε χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας
Στην πεντάωρη συνεδρίαση, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση και χαρακτήρισε τη συζήτηση «αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο» υπογράμμισε δε πως: «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους».

«Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και το τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών» τόνισε.

Πάνος Σκουρλέτης: Οποίος έχει θέμα με τον γραμματέα, να το θέσει αρμοδίως
Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο γραμματέας του κόμματος επανέλαβε αυτό που είχε πει και σε συνάντηση που είχε προ μιας εβδομάδας με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του: «Αν υπάρχει θέμα με τον γραμματέα, από κάποιον σύντροφο, να το θέσει, όπως προβλέπει το καταστατικό».
Μετά όμως και την στήριξή του από τον Τσίπρα πάντως ουδείς έθεσε θέμα, τουναντίον φάνηκαν να στηρίζουν τον γραμματέα του κόμματος.

Share.

Comments are closed.