Κίνημα Αλλαγής: Επιχείρηση αποκατάστασης σχέσεων με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

0

Την επαφή του με τους κεντροαριστερούς πολίτες που επέλεξαν άλλες πολιτικές κατοικίες τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα κομμάτια του πληθυσμού που παραδοσιακά έχουν στηρίξει τον χώρο, θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει το επόμενο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Χαριλάου Τρικούπη, περιγράφοντας την πολιτική τους ταυτότητα, μιλούν για μία σοβαρή Κεντροαριστερά που θα δουλέψει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην χώρα, αλλά ταυτόχρονα για μία πατριωτική δύναμη με όρους σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που γιγαντώθηκε, όπως λένε, ως μία κομμουνιστογενής λαϊκιστική Αριστερά, αναγνωρίζουν ότι στο 30% των εκλογών του Ιουλίου περιλαμβάνονται και δυνάμεις του ευρύτερου χώρου, τις οποίες όμως το Κίνημα Αλλαγής θέλει να επαναπροσεγγίσει. Αυτό και σκοπεύει να κάνει στον βαθμό που θα επιβεβαιωθούν οι διαφαινόμενες συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια της προαναγγελθείσας προσπάθειας για μετεξέλιξη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν θα γίνουμε «ΚΚΕ του Κέντρου»…
Σ’ αυτή τη γραμμή και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ONE Channel και εξήγησε ότι δεν τους αφορά η λογική απλά «να τα λέμε ωραία» και να διατηρούν μία πολιτική ή ιδεολογική καθαρότητα ή να ετεροπροσδιορίζονται σε μία προσπάθεια χάραξης ίσων αποστάσεων, απλά και μόνο για να αποφύγουν τυχόν κριτική.

«Είμαστε ένας χώρος ο οποίος έχει μάθει να δίνει μάχες, να διεκδικεί, να πετυχαίνει, με κάθε τρόπο να παρεμβαίνει για να αλλάζει, προς το καλύτερο, τη ζωή αυτών που θέλει να εκπροσωπήσει», είπε, δεσμευόμενος ότι αυτό ακριβώς θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής με τους συσχετισμούς που του όρισε ο ελληνικός λαός.

Share.

Comments are closed.