Η ΕΛ.ΑΣ στέλνει τον Μπαλάσκα στον εισαγγελέα για τα «ανθρώπινα σκουπίδια» – – Τι απαντά ο κ. Μπαλάσκας

0

Στην εισαγγελία παραπέμπονται οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του συνδικαλιστή του εκπροσώπου της ΠΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, που έκανε λόγο για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια, σχολιάζοντας την αστυνομική εκκένωση τεσσάρων κτηρίων υπό κατάληψη.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ανακοίνωσε ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων».
Παράλληλα, πρόσθεσε το αρχηγείο «διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».
Ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι με τη νέα διοίκηση, ξεκίνησε «μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».
Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις για τα λεγόμενά του. «Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;» ρώτησε η παρουσιάστρια, με τον συμπαρουσιαστή της να συμπληρώνει: «όχι τους ανθρώπους;».
«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ» απάντησε.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ONline του ΣΚΑΙ με τη Μάιρα Μπάρμπα και τον Γιώργο Ευγενίδη.

Μπαλάσκας: Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια – Αναφερόμουν σε συμπεριφορές
Σε ειδικές συμπεριφορές και όχι σε ανθρώπους αναφερόταν όταν έκανε λόγο για “σκουπίδια” στα Εξάρχεια ξεκαθάρισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, και παράλληλα τόνισε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση για πολιτικούς λόγους».
«Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους».
Επίσης, υπογράμμισε: «Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν -προφανώς για πολιτικούς λόγους -στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη».
Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται μερικές φορές τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».

Share.

Comments are closed.