ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Βέροιας

0

«Η κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι «καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό». Η ΠΟΕΔΗΝ επιρρίπτει ευθύνες στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, αναφέροντας ότι «μέχρι τις εκλογές, με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλεσθαι, κάλυπταν τα προβλήματα. Τώρα αφήνουν τα Νοσοκομείο ακάλυπτα και τους ασθενείς “στο έλεος του Θεού”».

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

«Το Νοσοκομείο Βέροιας από σήμερα 26/8/2019 το πρωί χωρίς κανέναν Αναισθησιολόγο έως 1 Σεπτέμβρη. Την ώρα που κινδυνεύουν οι ασθενείς, ο Διοικητής βρίσκεται “στον κόσμο του”.

ΑΘΗΝΑ 26/8/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1912

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νοσοκομείο Βέροιας.
Από σήμερα 26/8/2019 το πρωί χωρίς κανέναν Αναισθησιολόγο έως 1 Σεπτέμβρη. 
Την ώρα που κινδυνεύουν οι ασθενείς, ο Διοικητής βρίσκεται «στο κόσμο του». Οι Αναισθησιολόγοι «μπαλάκι» από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να καλύπτουν κενά.

Η κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας. Καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.
Ειδικά τώρα που οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων δεν έχουν λόγο να κρύβουν τα προβλήματα. Μέχρι τις εκλογές με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλλεσθε κάλυπταν τα προβλήματα. Τώρα αφήνουν τα Νοσοκομείο ακάλυπτα και τους ασθενείς «στο έλεος του Θεού». 
Ένας τέτοιος Διοικητής είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας ο οποίος έφυγε με άδεια χωρίς να επιλύσει το πρόβλημα με τους Αναισθησιολόγους που γνώριζε ότι θα δημιουργηθούν. Εξάλλου τον είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη η επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου. Από σήμερα το πρωί έως την 1η Σεπτεμβρίου το Νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς κανέναν Αναισθησιολόγο αν και εφημερεύει καθημερινά. Σταματάει ουσιαστικά η λειτουργία του Νοσοκομείου
Στο Νοσοκομείο της Βέροιας υπηρετούν τρεις Αναισθησιολόγοι. Ο ένας είναι, καιρό τώρα, ασθενής με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δεύτερη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λόγω εξάντλησης (20 ημέρες βρίσκονται νυχθημερόν στο Νοσοκομείο) βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ο τρίτος μετά από συνεχείς εφημερίες είναι με ρεπό λόγω εξάντλησης.
Από την Παρασκευή 23/8/2019 έως τη σήμερα (26/8/2019) το πρωί για τρία ολόκληρα 24ωρα κάλυψε το Νοσοκομείο Αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ο ίδιος Αναισθησιολόγος χωρίς να γνωρίζει ότι θα προκύψει το πρόβλημα στη Βέροια είχε αποδεχθεί να καλύψει το Νοσοκομείο Σαντορίνης για δύο εβδομάδες που αρχίζουν από σήμερα το πρωί για να πάρει άδεια ο εκεί μοναδικός 62χρονος Αναισθησιολόγος που δουλεύει για 10 μήνες σερί μόνος του. Σήμερα θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.
Στο Νοσοκομείο της Νάουσας υπηρετούν 3 Αναισθησιολόγοι. Η μία με μετακίνηση καλύπτει το Νοσοκομείο Γρεβενών το οποίο έχει δύο Αναισθησιολόγος και πολλές ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο. Η κατάσταση των Νοσοκομείων, ειδικά της περιφέρειας, είναι απελπιστική εξαιτίας της έλλειψης Αναισθησιολόγων. Όταν δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ουσιαστικά παύει να λειτουργεί το Νοσοκομείο και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ζωές Ασθενών.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει να επιλυθεί το πρόβλημα στη Βέροια και τα άλλα Νοσοκομεία.
Για το Νοσοκομείο της Βέροιας έκανε Αναισθησιολόγος αίτηση μετακίνησης από το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης που για το σκοπό αυτό απέσυρε την παραίτησή του από το Δημόσιο, χωρίς να υπογραφεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και έτσι θα παραιτηθεί ξανά. 
Η Δημόσια Υγεία υποφέρει. 
Την Παρασκευή 6/9/2019 εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Θα εκκινήσει 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

Share.

Comments are closed.