Επιστολή Πελετίδη σε Μητσοτάκη: Μόνο η άμμος θα μείνει στην Πάτρα από τους Μεσογειακούς Αγώνες

0

Προχειρότητα, «οριακούς» χρόνους και δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων «μιας χρήσης», που δεν θα αφήσουν τίποτα στην πόλη, καταγγέλλει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αναφορικά με τη διοργάνωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή -την οποίαν «χρεώνει» κυρίως στην προηγούμενη κυβέρνηση, που είχε αναλάβει την διοργάνωση- ο Δήμος Πατρέων δεν θα συμμετάσχει στις εθιμοτυπικές τελετές των Αγώνων, παρέχοντας ωστόσο οποιαδήποτε διευκόλυνση είναι δυνατό για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Πάτρα από 25 έως 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά η επιστολή Πελετίδη:
«Κύριε Πρωθυπουργέ
Σε συνέχεια του προηγούμενου υπομνήματος και μετά από δεκάδες παρεμβάσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση, θα ήθελα να σας εκφράσω τον θυμό και την αγανάκτηση του Πατραϊκού λαού, που βλέπει μια διεθνή αθλητική εκδήλωση να μην αφήνει τίποτα στην πόλη μας.
Ήδη από το 2017 σε παρέμβασή μας προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέραμε ότι (…) «ως Δημοτική Αρχή επ ουδενί δεν θα θέλαμε ούτε θα ανεχτούμε να φτάσουμε σε οριακούς χρόνους, που θα υποχρεώσουν σε διαδικασίες «γρήγορες» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των υποδομών και για το δημόσιο χρήμα» (…), όπως και τις απόψεις μας για την εμπορευματοποίηση των αγώνων (σας υποβάλλουμε τα σχετικά υπομνήματα).
Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο όπως σας αναφέραμε και στο προηγούμενο υπόμνημά μας, να μείνει στην πόλη μας μόνο η άμμος από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Η χειρότερη εκδοχή που μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν αναλαμβάναμε μια τέτοιου μεγέθους αθλητική εκδήλωση.
Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, μέσα στα πράγματι ασφυκτικά περιθώρια που είχε, δεν πήρε μέτρα να μείνουν τα ελάχιστα που θα διασφάλιζαν την παραμονή κάποιων εγκαταστάσεων, υποδομών, που θα μας έδιναν την δυνατότητα να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε παράκτιους αγώνες, να αναπτύξουμε αντίστοιχα αθλήματα. Οι εγκαταστάσεις θα είναι μιας χρήσεως.
Λυπούμαστε που η κανονικότητα στην οικονομία, τα ωραία λόγια, δεν φτάνουν σχεδόν ποτέ να γίνουν πράξη, όταν αφορούν λαϊκές ανάγκες. όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτές του Αθλητισμού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δυσμενή εξέλιξη, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν θα πάρουν μέρος στις επίσημες εκδηλώσεις και αποσύρεται ο εκπρόσωπός της από την Οργανωτική Επιτροπή.
Ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τον Πατραϊκό λαό και την νεολαία θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες, θα χειροκροτήσουμε τους αθλητές για τις προσπάθειές τους. Με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την φιλία των λαών της Μεσογείου, μοναδικό υπερασπιστή της ειρήνης, που απειλείται από τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ξεριζώνουν και ματώνουν την περιοχή της Μεσογείου. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν με υποδειγματικό τρόπο να προσφέρουν τα πάντα, για να γίνουν οι αγώνες, όσο εξαρτάται από εμάς, με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, γνωρίζουν πολύ καλά και το έχουν διατυπώσει σε κάθε ευκαιρία, ότι ο Δήμος με τους εργαζόμενους του, συνέβαλε και συμβάλει με υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό.
Θα ενημερώσουμε την Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τους λόγους της διαμαρτυρίας μας και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσουν για την αιτία που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο.
Την επομένη των αγώνων θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας με το σύνολο του Πατραϊκού λαού, η πόλη μας να έχει αυτά που δικαιούται
».

Share.

Comments are closed.