Με κινηματογραφική επιχείρηση η ΑΑΔΕ έβγαλε «λαβράκι» φοροδιαφυγής στη Μύκονο

0

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ έστησαν ειδική επιχείρηση στη Μύκονο με την ονομασία «Villa Juanita Dolores». Υποδύθηκαν τους Ισπανούς τουρίστες για να νοικιάσουν βίλα και έβγαλαν «λαβράκι».
Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ είχε την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores»!
Τέσσερις εφοριακοί υποδυόμενοι τους Ισπανούς τουρίστες ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο να τους βρει πολυτελές κατάλυμα για ολιγοήμερη διαμονή στη Μύκονο. Το μεσιτικό γραφείο τους ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.
Στις 2 Αυγούστου, οι ελεγκτές έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Παρουσιάστηκαν, μάλιστα, με ισπανικά ονόματα: Juanita, Dolores, Carlos, Antonio! Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεσιτικό γραφείο είχε στείλει πολυτελές όχημα που παρέλαβε τους «Ισπανούς τουρίστες» από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, τους μετέφερε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.
Εκεί εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους «Ισπανούς τουρίστες» στους χώρους της βίλας. Κατόπιν, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία τους και τον τρόπο που επιθυμούσαν να καταβάλουν τις 25.000 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις!
Στο σημείο εκείνο, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την αληθινή τους ταυτότητα και ζήτησαν τα στοιχεία της ίδιας, αλλά και των πελατών που είχαν διαμείνει στη βίλα, πράγμα που οι ίδιοι γνώριζαν καθώς είχαν παρακολουθήσει το ακίνητο!
Η μεσίτρια δέχτηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές. Δήλωσε ότι είχε πρόσφατα καταθέσει 19.200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή που εκμεταλλεύεται το ακίνητο για οκτώ ημέρες διαμονής.
Τι αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση της ΑΑΔΕ στη Μύκονο
Ακολούθησε λεπτομερής έρευνα της ΑΑΔΕ η οποία αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δήλωνε εισόδημα από τη μίσθωση του ακινήτου.

Share.

Comments are closed.