Ιλιγγιώδης αύξηση των οικονομικών στοιχείων της της Airbnb: Τζίρος 9,4 δισ. δολάρια σε τρεις μήνες!

0

Η Airbnb έδωσε στην δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία της για το πρώτο τρίμηνο του 2019, με τα ποσά να προκαλούν ίλιγγο.
Συγκεκριμένα, η Airbnb Inc σημείωσε συναλλαγές συνολικής αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το α’ τρίμηνο του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 31% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters, έναν αριθμό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδυτών, την ώρα που η εταιρεία σχεδιάζει να βγει στην δημόσια αγορά.
Η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατέγραψε κρατήσεις 91 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων στην πλατφόρμα της το πρώτο τρίμηνο του 2019, πρόσθεσε η πηγή. Η Airbnb έχει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της στις 31 Μαρτίου, ανέφερε η πηγή προσθέτοντας πως η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ποσοστό αύξησης εσόδων 40% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Airbnb είναι έτοιμη για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στο α’ εξάμηνο του 2020. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές ακόμη, αλλά αναμένεται πριν τη λήξη της χρονιάς να οριστικοποιηθεί.
Να σημειωθεί, πάντως, πως στην Ελλάδα, η Airbnb κάνει χρυσές δουλειές, με το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών που νοικιάζονται να τα διαχειρίζονται εταιρείες VRM (Vacation Rental Management), δγηλαδή εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της αγγελίας σε Airbnb, Booking, HomeAway, Expedia, Agoda και σε πολλές ακόμη πλατφόρμες, προετοιμάζουν το ακίνητο, διαθέτουν συνεργεία καθαρισμού, ενώ μπορούν να υποδέχονται τους επισκέπτες.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters με τίτλο «Airbnb records 30% growth rate in firstquarter on booking strength: source», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.