Μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Μετράει αντίστροφα πλέον από την θέση της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου από χθες το βράδυ με την ψήφιση του διυπουργικού πολυνομοσχεδίου.
Η ρύθμιση για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, που χαρακτηρίζει ασυμβίβαστο την προηγούμενη θητεία σε πολιτικό γραφείο ακόμα και γενικού γραμματέα, πόσω μάλλον στο γραφείο του πρωθυπουργού, έχει αναδρομικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος της ήταν η εκπαραθύρωση της κυρίας Θάνου.
Το είπε χθες το μεσημέρι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυρία Θάνου θα φύγει ότι και αν λέει… Ενώ, για να μη μείνει καμία αμφιβολία για τα αισθήματα του πρωθυπουργού απέναντι στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό και πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει «για το ποιόν της κυρίας Θάνου» και την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού, με την οποία αναμενόταν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ.
Οι διαδικασίες για την έξοδο της κυρίας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τρέξουν, όπως όλα δείχνουν, γρήγορα. Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μόλις η ψηφισθείσα διάταξη νόμου δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, εκείνος αμέσως θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για την έξωση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και για αυτήν της αντιπροέδρου της Αρχής, Άννας Νάκου, που υπήρξε νομική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της κυρίας Θάνου που τόσο με την κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, δήλωσε ότι η αποπομπή της παραβιάζει και το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ότι εκείνη δεν θα παραιτηθεί και ότι πρέπει να παραμείνει στην Αρχή επειδή είναι υπερκομματική.

Share.

Comments are closed.