Παύλος Χρηστίδης: Γίνεται σαφές πως και για τη ΝΔ το πρόβλημα δεν είναι οι θεσμοί, αλλά τα πρόσωπα

0

Με δήλωσή  του ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, καυτηριάζει την τοποθέτηση της κ. Αντωνίου ως επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μια θέση που ο κ. Μητσοτάκης, ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως «παλαιοκομματική μέθοδο», υποστηρίζοντας ότι «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Ολόκληρη η δήλωση του κ Χρηστίδη
«Το φθινόπωρο του 2016 ο κος Τσίπρας εφηύρε το «πρωθυπουργικό γραφείο της συμπρωτεύουσας» και τοποθέτησε υπεύθυνη αυτού την κα Νοτοπούλου.
Την καταφανή παλαιοκομματική μέθοδο κατήγγειλε η ΝΔ διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξής φρασεολογία: «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».
Η κα Νοτοπούλου απάντησε στον κο Μητσοτάκη πως «φθονεί τη συλλογική προσπάθεια συνεννόησης όλων των πολιτικών φορέων της πόλης, για το κοινωνικό καλό».
Δεν γνωρίζουμε ποιο το αποτέλεσμα για το κοινωνικό καλό, πάντως το ατομικό καλό της κας Νοτοπουλου έγινε πράξη, πρώτα με την υποψηφιότητά της στον δήμο Θεσσαλονίκης και κατόπιν με την εκλογή της στη Βουλή εκμεταλλευόμενη την εκλογική περιφέρεια δράσης της.
Φαίνεται πως ο κος Μητσοτάκης είδε το φως το αληθινό στο πολιτικό «έργο» της κας Νοτοπούλου και αποφάσισε να δώσει θεσμική οντότητα στον ρόλο της, διατηρώντας το Γραφείο και τοποθετώντας την κα Μαρία Αντωνίου, πολιτευτή και αναπληρωτή τομεάρχη παιδείας της ΝΔ.
Ενόσω παρακολουθούμε ένα σύγχρονο πολιτικό κουκλοθέατρο με αντίστροφη των ρόλων και μοναδικό στόχο τη νομή της εξουσίας, γίνεται σαφές στον κάθε πολίτη πως και για τη ΝΔ το πρόβλημα δεν είναι οι θεσμοί αλλά τα πρόσωπα.
Το μόνο βέβαιο στην εθνική εορτή που προετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση το 2021 είναι πως δεν θα γιορτάσουμε τη θεσμική λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους

Share.

Comments are closed.