Τις θέσεις του για τα κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν αφενός στο πανεπιστημιακό άσυλο, αφετέρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη τον “Κλεισθένη” επιχείρησε να αποκρυσταλλώσει το Κίνημα Αλλαγής, σε δύο διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκα στην προηγούμενη Τετάρτη στην Χαριλάου Τρικούπη.
Στην πρώτη σύσκεψη, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές, αλλά και οι νομικοί, που διαπίστωσαν ότι η διατύπωση που προτείνεται από την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως είναι πολύ κακή, και πάντως αφήνει να εννοηθεί η δυνατότητα προληπτικών ελέγχων στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ή ακόμα και περιπολιών από ενστόλους. Διαφωνώντας ριζικά σε μία τέτοια προοπτική, στην Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν να καταθέσουν οπωσδήποτε δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις, επιμένοντας πάντως στην επαναφορά του άρθρου 3 του νόμου Διαμαντοπούλου, που είχε ψηφιστεί άλλοτε με τεράστια πλειοψηφία, πλην όμως είναι κοινά αποδεκτό ότι δεν κατέστη εφικτό να εφαρμοστεί. Ειδικότερα, αποδέχονται τις δύο πρώτες παραγράφους του υπουργείου Παιδείας ως θετικές για την κατοχύρωση του ακαδημαϊκού ασύλου και της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών, αλλά καταθέτουν εναλλακτική διατύπωση για την τελευταία παράγραφο, τονίζοντας ότι θα πρέπει «όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις» να εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία και εντός των χώρων των ΑΕΙ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση οιουδήποτε οργάνου ΑΕΙ.
Όσο για τον «Κλεισθένη», τα στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν αντιφατικά μηνύματα, αφού διαφορετική είναι η αντίληψη που έχουν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και διαφορετική αυτοί που έχασαν στις πρόσφατες εκλογές και φλερτάρουν με την προοπτική ο δήμαρχος να μην έχει ενισχυμένες λειτουργίες, ώστε να μπλοκάρονται πολλές από τις επιλογές του, στον βαθμό τουλάχιστον που θεωρούνται από τους ίδιους ως μη επωφελείς. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι μιλούν για νομοθέτημα που από τον κίνδυνο ακυβερνησίας πάει στο άλλο άκρο, παρέχοντας υπερεξουσίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, προκειμένου η ΝΔ που έχει την πλειοψηφία τους να αποκτήσει και τον πλήρη έλεγχο της αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό και εισηγούνται την καταψήφιση της πρότασης Θεοδωρικάκου. Σε κάθε περίπτωση, η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει σκοπό να παραμείνει αμέτοχος θεατής των εξελίξεων στη Βουλή. Αντίθετα, σκοπεύει να καταθέσει τις δικές της προτάσεις, εν είδει ρυθμίσεως στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, κάτι για το οποίο εργάζονται ήδη τα στελέχη του κόμματος που έχουν επιφορτιστεί με την επεξεργασία της.
Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης…
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2025, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το μεγάλο αφήγημα της ΝΔ…
Χθες, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, την πιο μικρή μέρα του χρόνου με το μεγαλύτερο…
Ο Δήμος Αθηναίων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές να απολαύσουν…
Μια καταιγίδα οργής της ακροδεξιάς άναψε σε όλη την Ευρώπη το βράδυ της Παρασκευής, αφού…
Η Χαμάς και δύο ακόμη παλαιστινιακές οργανώσεις (ο Ισλαμικός Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση…