Φώφη Γεννηματά: Ως ΚΙΝΑΛ θα έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις

0

Την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση ουσιαστικά παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Αναφέρθηκε με «σκληρή γλώσσα» στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς τα πρώτα «γαλάζια» νομοθετήματα βρίσκονται προ των πυλών της ψηφοφορίας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον «καθοριστικό», όπως χαρακτηριστικά, ρόλο του Κινήματος Αλλαγής στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Στέλνοντας μάλιστα μηνύματα εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο πόλεμος που μας ασκήθηκε προεκλογικά συνεχίζεται και αυτό δείχνει πόσο πολύ φοβούνται τη δυναμική που μπορούμε να δημιουργήσουμε από δω και πέρα». Σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «έχει πολύ μεγάλη αξία η δική μας στάση, η δική μας θετική παρουσία, η δική μας υπεράσπιση της αυτονομίας μας και το τέλος του ετεροπροσδιορισμού μας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο αυτό, έχουμε ομόφωνες αποφάσεις, έχουμε κλείσει αυτά τα μέτωπα στο εσωτερικό μας, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ούτε πιο κοντά στον έναν, ούτε πιο κοντά στον άλλο». 
Η κ. Γεννηματά είπε ότι «η αντιπολίτευση που θα κάνουμε θα είναι μαχητική και προγραμματική, με στόχο να ενισχύσουμε τη φωνή των εργαζομένων, των ανέργων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων ανθρώπων, των γυναικών. Και βέβαια υπεύθυνη αντιπολίτευση διότι εμείς δεν λέμε “όχι σε όλα”». 
«Ό,τι θεωρούμε ότι είναι θετικό και προς όφελος του ελληνικού λαού, θα το υπερψηφίζουμε και βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι πάντα να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, τα εθνικά ζητήματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αν και όταν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να την ξεκινήσει», πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 
Μάλιστα έκανε λόγο για «την ολοκλήρωση με προοδευτικό πρόσημο της συνταγματικής αναθεώρησης». Όπως υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «όπως πολύ καλά γνωρίζετε στα περισσότερα άρθρα – όχι όλα, γιατί σε μερικά φρόντισε ο κ. Τσίπρας να λύσει τα χέρια του κ. Μητσοτάκη – για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης απαιτούνται 180 βουλευτές και άρα έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από εδώ και πέρα». 
Τέλος η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ισχυρά «πυρά» κατά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, σχολιάζοντας μάλιστα πως είναι αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης. «Είναι φανερό, όπως είπαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και παράλληλα να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος» ανέφερε.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε πως «δεδομένου ότι έχουν και αρκετή επικοινωνιακή υποστήριξη, δευτερεύοντα ζητήματα παρουσιάζονται ως πρωτεύοντα, προκειμένου να καλυφθούν τα βασικά προβλήματα και οι αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης».

Share.

Comments are closed.