Δημοκρατική Συνεργασία: Άμεση κατάργηση της προκλητικής ρουσφετολογικής ρύθμισης «βολέματος» πρώην στελεχών εκπαίδευσης

0

Με προκλητική ρουσφετολογική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (άρθρο 67, παρ. 6, Ν.4610/2019), δημιουργήθηκαν ειδικές θέσεις οργανωτικών συντονιστών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.), που θα λειτουργήσουν σε Πανεπιστήμια, στα οποία θα μπορούν να αποσπαστούν και μάλιστα για 5 χρόνια και με δυνατότητα ανανέωσης(!!) όσοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού.
Με νέα απόφαση (ΦΕΚ 2843/2019, άρθρο 1β), δύο ημέρες πριν τη λήξη της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης(!!), ορίστηκε επιμίσθιο ύψους 300 ευρώ τον μήνα για τη συγκεκριμένη θέση!
Οι απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις που έρχονται από το «βαθύ» παρελθόν του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας, αποτελούν πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, επιβράβευση του κομματισμού, αλλά και μια άχρηστη επιβάρυνση του δημόσιου ταμείου. Είναι ξεκάθαρη προσβολή στην αξιοκρατία, καθώς για παράδειγμα οι συγκεκριμένοι Περιφερειακοί Διευθυντές διορίστηκαν από τον προηγούμενο υπουργό παιδείας με καθαρά κομματικά κριτήρια, χωρίς καμία αξιολογική διαδικασία και μάλιστα με την αναλογία 12:1 (12 ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΑΝΕΛ)!!

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι θα καταλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις για να μην επιστρέψουν στο σχολείο και στα διδακτικά τους καθήκοντα, ως επιβράβευση των υπηρεσιών που πρόσφεραν λειτουργώντας ως κομματικοί εγκάθετοι στον χώρο της εκπαίδευσης.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τη ρουσφετολογική ρύθμιση, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρόμοιων. Καλεί επίσης τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και  τη ΔΟΕ να πάρουν θέση για το θέμα και ολόκληρος ο κλάδος, όπως και παλαιότερα, να απαιτήσει την κατάργηση της.

Share.

Comments are closed.