Βασίλης Παληγιάννης: Πάνω από 80% το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε.

0

Ολοκληρώθηκε αργά χθες 1/8/2019 η Α’ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΣΥ.
Από τις 3.520 αιτήσεις για τη Γενική Εκπαίδευση ικανοποιήθηκαν 2.828 ποσοστό 80,34% εκ των οποίων οι 794 ήταν κατά προτεραιότητα.
Από τις 265 αιτήσεις για την Ειδική Αγωγή ικανοποιήθηκαν 237 ποσοστό 89,43%.
Το μεγάλο αυτό ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων απόσπασης, το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη διαμόρφωση των κενών, σ’ αντίθεση με ότι συνέβαινε τα τελευταία 5 χρόνια.
Για πρώτη φορά επίσης τα τελευταία χρόνια οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις για λόγους υγείας των ιδίων δεν υπολογίστηκαν στα κενά.
Παρ’ όλα αυτά άλλη μια χρονιά πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα δεν αποσπάστηκαν στον τόπο συμφερόντων τους. Ας μην ξεχνούμε ότι είναι πολλοί οι συνάδελφοι που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους για αρκετά χρόνια.
Δυστυχώς υπάρχουν ΠΥΣΠΕ που είναι απαγορευτικά για πολλούς συναδέλφους (Τρίκαλα – Καρδίτσα –Πιερία – Πέλλα – Λάρισα, κλπ).
Ως αιρετός ΚΥΣΠΕ τονίζω, για άλλη μια φορά, την αδήριτη ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των αποσπάσεων για να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων.
Όσοι συνάδελφοι έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση για τις αποσπάσεις να υποβάλλουν ένσταση.
Τέλος θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των αρμόδιων τμημάτων για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

*Ο Βασίλης Παληγιάννης είναι αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ

Share.

Comments are closed.