Ο Σαββίδης κλείνει το καθημερινό «ΕΘΝΟΣ»

0

Τίτλοι τέλους για το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Έθνος».
Η διεύθυνση ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου του «Εθνους», το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τρίτη (30/7) για τελευταία φορά. Επίσης, τους ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει η έκδοση του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας.
Από τη διεύθυνση ανακοινώθηκε στους εργαζομένους ότι θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις έπειτα από την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου. Επίσης, τους είπαν ότι όσοι αποχωρήσουν «θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα».

ΕΣΗΕΑ: Έκλεισε άλλη μια ιστορική εφημερίδα -Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Έθνος».

Η ΕΣΗΕΑ ζητά μεταξύ άλλων να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου και αναφέρεται στη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο του Τύπου.
Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
«Με μία ανακοίνωση της εταιρείας DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ανεστάλη σήμερα η κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».
Άλλη μία ιστορική εφημερίδα έκλεισε!
Και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Έθνος».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία όλων των συναδέλφων γι΄ αυτή την εξέλιξη και ζητεί από την εργοδοσία να σεβαστεί και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30’ π.μ. στα γραφεία μας, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ουορόφου), προκειμένου από κοινού να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας

Share.

Comments are closed.