Ξεφτίλα: Με τον νόμο Κατρούγκαλου κάποιοι θα έπαιρναν συντάξεις-μαμούθ έως 24.000 ευρώ κι άλλοι θα πεινούσαν!!!!

0

Μπορεί ο νόμος Κατρούγκαλου να πετσόκοψε τις συντάξεις της πλειονότητας των συνταξιούχων, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, υπήρχαν κάποιες μεταβατικές διατάξεις που εξασφάλιζαν έως 24.000 ευρώ μηνιαίως σε συγκεκριμένους προνομιούχους.
«Βρέθηκα μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι έδωσε προφορική εντολή να σταματήσουν οι διαδικασίες έκδοσής τους και ότι θα έρθει κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
Να σημειώσουμε ότι μετά την αποκάλυψη ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου έδινε… βασιλικές συντάξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η δυνατότητα δινόταν με μεταβατική διάταξη. Ωστόσο, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με μπαράζ δηλώσεων, έκανε αντεπίθεση στον Γιάννη Βούτση και υποστηρίζει ότι δεν πρόλαβαν να εκδοθούν τέτοιες συντάξεις.

Ποιοι θα έπαιρναν αυτές τις συντάξεις;
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια κλειστή ομάδα θα λάμβανε τις «αυτοκρατορικές» συντάξεις με τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου την οποία αποτελούσαν περίπου 1.500 άτομα:
Διπλοασφαλισμένοι μηχανικοί του πρώην ΕΤΑΑ
Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι του πρώην Ταμείου Νομικών
Διευθυντές ΔΕΚΟ
Δημοσιογράφοι
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φέρεται να καθυστερούσε την έκδοση των συντάξεων-μαμούθ σε συγκεκριμένους προνομιούχους προκειμένου να μελετήσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα. Ωστόσο, συνταξιούχος του Ταμείου Νομικών, που βρισκόταν σε αναμονή για σύνταξη της τάξεως των 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία.
«Δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες, αυτό πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε τέτοια απόφαση», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, εξηγώντας την απόφασή του να «μπλοκάρει» την έκδοση αυτών των υψηλών συντάξεων.

Βρέθηκε σύνταξη ύψους 23.571 ευρώ!
Εν τω μεταξύ, σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει μια σύνταξη ύψους 23.571 ευρώ, η οποία είχε εκδοθεί στις 28 Μαρτίου 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Να σημειωθεί ότι η πρώτη καταγγελία για τις υπέρογκες συντάξεις έγινε στις 25 Ιουλίου. Ο «Ελεύθερος Τύπος» είχε αναφερθεί, τότε, σε άλλο δημοσίευμά του σε συντάξεις ύψους
Πετρόπουλος: Αναληθή αυτά που λέει ο Βρούτσης για τις συντάξεις
«Αυτά που λέει ο κ. Βρούτσης δεν είναι αληθή. Δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις, αμφιβάλλω αν έχει δοθεί καμία. Εγώ επόπτευα τη λειτουργία, δεν χορηγούσα συντάξεις. Oταν διαπίστωσα ότι προκύπτουν συντάξεις μεγαλύτερες κατά την εφαρμογή της μεταβατικής περιόδου, είπα ότι δεν θα καταβληθούν τέτοιες συντάξεις. Μάλιστα, υπάρχει αγωγή από δικαιούχο υψηλής σύνταξης κατά στελεχών του ΕΦΚΑ διότι δεν της χορήγησαν το ύψος αυτό. Είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέω γιατί ο ΕΦΚΑ δεν κατέβαλε αυτές τις συντάξεις», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον Real FM.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι γνώριζε για τις αυτοκρατορικές συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ
Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν για την ύπαρξη των συντάξεων αυτών και το απέδωσαν όχι σε λάθος, αλλά στην εφαρμογή μεταβατικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, για συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων, που είχαν πληρώσει πολύ υψηλές εισφορές.
Συγκεκριμένα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: «Ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 εφάρμοσε για πρώτη φορά ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τις συντάξεις. Σε πλήρη ανάπτυξη και για όσους έχουν καταβάλει τις υψηλότερες προβλεπόμενες εισφορές δίνει κύρια σύνταξη λίγο κάτω από 3.000 ευρώ (στην οποία προστίθεται, όπου υπάρχει, επικουρική σύνταξη ή, για τους δημοσίους υπαλλήλους, μέρισμα από το Μετοχικό τους Ταμείο).
Επειδή όμως πριν την εφαρμογή του επικρατούσε ένα μωσαϊκό διατάξεων, προβλέφθηκε (άρθρο 30), για λόγους ανταποδοτικότητας, μεταβατικής φύσης ρύθμιση για όσους είχαν καταβάλει στο παρελθόν υψηλότερες εισφορές από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που απετέλεσαν τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του νέου νόμου. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) εισφοράς επιπλέον αυτής του ΙΚΑ. Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για εργαζομένους που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από 3.000 Ευρώ συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης
».

Αυτό θα πει αριστεροδέξια κυβέρνηση
Σύμφωνοι κ .Κατρούγκαλε;
Αναρωτιέμαι τι θα πεις τώρα στα παιδιά της κάτω πλατείας… (που τη θυμήθηκα τώρα εγώ…).

Share.

Comments are closed.