Μανώλης Χριστοδουλάκης: Πρώτα ο εκλογικός νόμος και μετά ο τρόπος εφαρμογής του

0

«Πρώτα ο εκλογικός νόμος και μετά ο τρόπος εφαρμογής του»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χριστοδουλάκης, μέσω συνέντευξής του στη «Νέα Σελίδα».
Αναλυτικά, «η απλή αναλογική ήταν ένα από τα θέματα ατζέντας που διαχρονικά ο προοδευτικός χώρος έθετε στο προσκήνιο των συζητήσεων αλλαγής του εκλογικού νόμου. Η πολιτική συγκυρία και ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αλλάξει τον προηγούμενο χωρίς καν να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις μας οδήγησε στην καταψήφιση της και στην αντιπρόταση συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της ισχυρότερης αντιπροσωπευτικότητας του εκλογικού νόμου, δίνοντας παράλληλα εχέγγυα για την πολιτική σταθερότητα μέσα στην κρίση. Η πρόταση μας αυτή είναι η βάση για οποιαδήποτε συζήτηση. Ας αφήσουν οι “κάποιοι” τα σενάρια. Πρώτα ο εκλογικός νόμος και μετά ο τρόπος εφαρμογής του».
Ερωτηθείς δε, για την αξιοποίηση από την κυβέρνηση στελεχών με καταγωγή την Κεντροαριστερά, ο Μ. Χριστοδουλάκης απαντά ως εξής: «Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να συνεχίσει την πρακτική των πολιτικών συναλλαγών, που πρώτος ο κ. Τσίπρας εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου. Αν κάποιος αλληθωρίζει στην όψη της καρέκλας ας το κάνει μια ώρα αρχύτερα. Συνεχίσουμε με όσους θέλουν και μπορούν».

  • Ολόκληρη η συνέντευξη του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χριστοδουλάκη στη Νέα Σελίδα και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.