Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»

0

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Έτσι με απειλές για νέο «Αττίλα» επανέρχεται στο θέμα των φυσικών κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος ανήμερα της επετείου για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή που οδήγησε στην διχοτόμηση της Κύπρου.
Ο πρόεδρος Ερντογάν σε μήνυμα προς τον τουρκικό λαό που δημοσίευσε με αφορμή την μαύρη επέτειο για την κυπριακή Δημοκρατία, που στην Άγκυρα μνημονεύουν ως ημέρα «ειρηνευτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο» διεμήνυσε πως «όσοι ονειρεύονται να αλλάξει το γεγονός πως οι Τουρκοκύπριοι είναι κομμάτι του τουρκικού Ένθους θα συνειδητοποιήσουν πως ματαιοπονούν».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως τόσο η Τουρκία, όσο και το Ψευδοκράτος στην Κατεχόμενη Κύπρο θα αντιταχθούν στις προσπάθειες της Κύπρου να εκμεταλλευτούν τις πηγές του νησιού. Παρά τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, η Άγκυρα δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει την ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, ετοιμάζοντας την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου -του Oruc Reis– στην Κύπρο.

Share.

Comments are closed.