Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας καταγγέλλουν τον κ. Πατούλη για υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

0

Δεδομένου ότι έχουμε αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα μας εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η 88η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) έχει καταγγείλει τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η απόφαση της 88ης Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.
«Η 88η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την αντιεπιστημονική, έμπλεη αντιεκπαιδευτικού μένους, στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. με στόχο την υπονόμευση της εφαρμογής της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη, με τις οποίες προτείνεται η αναστολή της εφαρμογής της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τις οποίες ενέργειες, επίσης, καταδικάζουμε. όπως και τις ανάλογες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.
Στις εξελίξεις αυτές, τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης η οποία με την έλλειψη χρηματοδότησης (σχολική στέγη, διορισμούς) και την εμπλοκή των Δήμων στη λήψη αποφάσεων για την υποχρεωτικότητα, υπονομεύει στην πράξη την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν το Δημόσιο Νηπιαγωγείο στους Δήμους και τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικούς όρους
Το εκπαιδευτικό κίνημα υπερασπίζεται και στηρίζει την πλήρη εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό απαιτεί από την ελληνική πολιτεία.
Οι αντιπρόσωποι στην 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε

Share.

Comments are closed.