Φώφη Γεννηματά: Όσοι θέλουν εξουσία να αποχωρήσουν τώρα – Πυρά από Ανδρουλάκη και Ρέππα [Φωτο & Βίντεο]

0

«Με τον δικό σας αγώνα διαψεύσατε τις Κασσάνδρες που έβλεπαν αρνητικά αποτελέσματα για το Κίνημα Αλλαγής», ξεκίνησε την ομιλία της προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η Φώφη Γεννηματά.
«Δώσαμε μια άνιση μάχη, με εκβιασμούς και αντιγραφές, αλλά σταθήκαμε όρθιοι και πετύχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα» προσέθεσε.
Η Φώφη Γεννηματά αναγνώρισε ότι δεν συντελέστηκε η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία και πέρασε στα εσωκομματικά αναφερόμενη στις δύο συγκρουόμενες τάσεις, προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 «Είμαστε το τρίτο κόμμα και μόνοι μας το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε η κ. Γεννηματά.
Η Φώφη Γεννηματά απέδωσε την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ στα πελατειακά δίκτυα των υπερπλεονασμάτων και την αυτοδυναμία της ΝΔ στην ενίσχυσή της από τα ΜΜΕ.
Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την εξαγορά όπως είπε στελεχών με αντάλλαγμα θέσεις εξουσίας.
«Προκαλώ όσους θέλουν εξουσία να αποχωρήσουν τώρα» επανέλαβε και έθεσε ως στόχο τη συμμετοχή του Κινήματος Αλλαγής στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, απέρριψε και την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό κόμμα. Δεν πάμε σε ραντεβού στα τυφλά, υπογράμμισε.

Πυρά κατά Γεννηματά από Ανδρουλάκη και Ρέππα για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στη Φώφη Γεννηματά για τη στάση κορυφαίων στελεχών στην προεκλογική εκστρατεία.

«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του κόμματος. Προχώρησε ένα ακόμη βήμα κι ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε: «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» είπε, εξηγώντας ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».
«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .
Ο Δημήτρης Ρέππας από την πλευρά του, επεσήμανε πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές. Έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Η απάντηση στις επικρίσεις
Απάντηση στις επικρίσεις ήρθε από τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Χρήστο Πρωτόπαπα.

«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ’ αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.
Καθησύχασε όσα στελέχη ζήτησαν μέτωπο με τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση αρχής γενομένης από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Εκεί όχι μόνο θα απαντήσουμε αλλά θα διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη 2η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τη 2η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Share.

Comments are closed.