Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

0

Μπορεί η μισή Ελλάδα να νιώθει ότι είναι μέσα σε ένα καμίνι από τις υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο οι βόρειες περιοχές πλήττονται από σφοδρότατη κακοκαιρία. Και δυστυχώς η κακοκαιρία στην Χαλκιδική έφερε και θύματα, καθώς αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκαν πέντε θάνατοι.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος που εκδόθηκε στις 11/07/2019 και ώρα 01:16 αναφέρει:
«Εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και επιχειρούν στην αντιμετώπιση συμβάντων παροχής βοήθειας.
Έχουν ανασυρθεί νεκρά άτομα από τις κάτωθι περιοχές:
• Σωζόπολη 2 νεκροί
• Νέα Πλάγια 1 νεκρός και
• Ποτίδαια 2 νεκροί
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν:
• εκατοντάδες κοπές δέντρων
• απομακρύνσεις αντικειμένων και
• αντλήσεις
»

Με νεώτερο twitter το Πυροσβεστικό Σώμα μας ενημερώνει ότι πλέον οι νεκροί ανέρχονται στον αριθμό έξι(6)
Αναλυτικά:
«Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ένα επιπλέον άτομο υπέκυψε κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο και το σύνολο των νεκρών ανέρχεται πλέον στα 6 άτομα

Σύμφωνα με το voria.gr στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου και ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή. Στην Νέα Πλαγιά η νεκρή, είναι μια Ρουμάνα υπήκοος, ενώ στη Νέα Ποτίδαια αναφέρουν πως τα θύματα είναι ένας πατέρας 39 ετών από την Ρωσία και το 2 χρονών παιδί του.
Η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη τραυματίζοντας την θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα. Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν  από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.
Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία.
Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν.Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς. Στα σημεία βρέθηκε η Πυροσβεστική και δήμος για να απομακρύνουν τα δέντρα, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Share.

Comments are closed.