Αποστολή στην Πορτογαλία: Από το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ναζαρέ στο μεσαιωνικό Όμπιντος [Φωτο]

0

Αφήσαμε πίσω μας το περίφημο Εθνικό Πάρκο Serra do Bussaco, την μεσαιωνική φοιτητούπολη την Κοΐμπρα και τρίτο θρησκευτικό κέντρο των καθολικών: τη Φάτιμα και πάμε να γνωρίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Πορτογαλίας τη Ναζαρέ καθώς και τη μεσαιωνική καστροπολιτεία, το Όμπιντος

Ναζαρέ: Ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Πορτογαλίας
Η Ναζαρέ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και παραθαλάσσια θέρετρα της ασημένιας ακτής στον Ατλαντικό και το όνομά της το παίρνει από την πόλη Ναζαρέτ των Αγίων τόπων.

Έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες που θεωρούνται οι καλύτερες παραλίες της Πορτογαλίας, με γραφικά σπίτια και τουριστικά καταλύματα  με πορτοκαλί στέγες που κατακλύζουν κατά μήκος την Χρυσή αμμουδιά, με φιλικούς και φιλόξενους ανθρώπους.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή την Ναζαρέ είναι ότι έχει τουρισμό ακόμα και το χειμώνα, διότι προσελκύει τους ατρόμητους σέρφερ που έρχονται έδω για σερφάρουν στα κολοσσιαία κύματα που σπάνε στην παραλία Praia do Norte.
Δίπλα στη Ναζαρέ, ψηλά στο λόφο βρίσκεται το χωριό Σίτιο, Από το υψηλότερο σημείο του, στην κορυφή του Λόφου Monta Sitio απολαμβάνεις τη μοναδική θέα ολόκληρης της παραλίας της Ναζαρέ καθώς και τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι πέρα μακριά, κάτω από τα απόκρημνα βράχια. 

Όμπιντος: Η μεσαιωνική καστροπολιτεία στην Πορτογαλία
Μετά τη Ναζαρέ φτάνουμε στο Όμπιντος τη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Πορτογαλίας, όπου η μαυριτανική αρχιτεκτονική συναντάει την αναγέννηση
Το Όμπιντος είναι μια γοητευτική μεσαιωνική καστροπολιτεία που μοιάζει σα να βγήκε από παραμύθι.
Το κάστρο της πόλης το Pousada de Castelo είναι χτισμένο στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου και λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο.
Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα σοκάκια μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα γραφικά σπίτια σε έντονο κίτρινο και μπλε στα παραθυρόφυλλα, που παραπέμπουν στη μαυριτανική αρχιτεκτονική.
Η εκκλησία της Σάντα Μαρία, ένα από τα λίγα αξιοθέατα της πόλης, εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή πρόσοψη και τα ξυλόγλυπτα στο εσωτερικό.
Στα μαγαζάκια της ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα παλιά κεραμικά πιάτα και πλακάκια azulejos (αζουλέχος) στο χαρακτηριστικό άσπρο και μπλε χρώμα.
Το 2015 είχε ανακηρυχθεί «πόλη της Λογοτεχνίας» από την UNESCO και όλο το Όμπιντος είχε μεταμορφωθεί σε μια τεράστια βιβλιοθήκη.
Μια ρομαντική ιστορία αγάπης που εκτυλίχθηκε στα στενά της πόλης, την στοιχειώνει ακόμη. Είναι ο έρωτας του Πέδρο και της Ινιές, του γιου του βασιλιά και μιας αυλικής. Σύμφωνα με την παράδοση, παντρεύτηκε χωρίς τη θέλησή του τη λαίδη Κονστάντζα και όταν εκείνη πέθανε αποφάσισε να παντρευτεί την αγαπημένη του Ινιές.
Ο πατέρας του διέταξε ωστόσο να τη δολοφονήσουν, καθώς δεν ήταν σύμφωνος με αυτό το γάμο και η πράξη του αυτή δήγησε την Πορτογαλία σε εμφύλιο πόλεμο.
Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Πέδρο στέφθηκε βασιλιάς, βρήξκε τους φονιάδες της αγαπημένης του και τους ξεριζώσει την καρδιά τους με τα ίδια του τα χέρια. Μετά το θάνατό του, θάφτηκε δίπλα στην αγαπημένη του Ινιές στο αββαείο της Σάντα Μαρία στην Αλκομπάτσα.

Παρόμοια άρθρα

  1. Αποστολή στην Πορτογαλία: Από το δάσος Μπουσάκου στην μεσαιωνική φοιτητούπολη Κοϊμπρα και τη Φάτιμα
  2. Αποστολή στην Πορτογαλία: Στο Γκιμαράες και την Μπράγκα
  3. Αποστολή στην Πορτογαλία: Στο γραφικό Πόρτο

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την Ναζαρέ και τo Όμπιντος

Share.

Comments are closed.