Επίθεση Κουφοντίνα στους δικαστές του Βόλου Μιλάει για ταξική και διατεταγμένη Δικαιοσύνη

0

Σε νέα δήλωση προέβη σήμερα Σάββατο ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αφορμή την τελευταία απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, για την άδειά του.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι δικαστές του Βόλου έπιασαν ξανά το δικό τους αυταρχικό και αυθαίρετο νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει».

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρει:
«Όπως αναμενόταν, οι δικαστές του Βόλου έπιασαν ξανά το δικό τους αυταρχικό και αυθαίρετο νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει στο προηγούμενο βούλευμα τους. Σα να μην είχε μεσολαβήσει τίποτα, σαν να μην έφτασε να το αναιρέσει ο Άρειος Πάγος ως αντιφατικό και νομικά εσφαλμένο, επιμένουν ξανά με τον ίδιο αντιφατικό τρόπο, με τις ίδιες διαστρεβλώσεις της αλήθειας, με την ίδια στυγνή λογική της αλαζονικής εξουσίας τους , με τα ίδια ξανά φρονηματικά επιχειρήματα (παρότι διακηρύσσουν την ίδια στιγμή τον σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης), την ίδια απαίτηση για ιδεολογική μεταστροφή (παρότι διακηρύσσουν το δικαίωμα στις πεποιθήσεις ) την ίδια ξανά δόλια απαίτηση για δήλωση μετάνοιας .
Οι δικαστές του Βόλου δεν θα μπορούσαν να αγνοούν τόσο επιδεικτικά τον ίδιο τον Άρειο Πάγο, αν δεν είχαν την άμεση στήριξη , από τις ισχυρές πολιτικά και οικονομικά οικογένειες και την τρομουστερία των μέσων ενημέρωσης που αυτές αποκλειστικά ελέγχουν, αν δεν εκδηλωνόταν όλο και πιο ανοιχτά και απροκάλυπτα φασιστικά εκείνο το αόρατο χέρι που συντονίζει όλη αυτή τη σκοταδιστική μεθόδευση των τελευταίων μηνών.
Η απόφαση τους αυτή δικαιώνει άλλη μια φορά όσους μιλούν για ταξική και διατεταγμένη δικαιοσύνη.
Δημήτρης Κουφοντίνας
Κασσαβέτεια , 6/7/2019
»

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου για τρίτη φορά απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια από τις φυλακές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προτείνει να μην του δοθεί άδεια, διότι είναι αμετανόητος.
Οι δικαστές του Βόλου ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του αρχιεκτελεστή της 17Ν, παρά την πρόσφατη αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου, που είχε κρίνει μετά από αναίρεση της πρώην Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου, ότι το γεγονός πως ο πολυισοβίτης είναι αμετανόητος για τα εγκλήματα της 17Ν, δεν επηρεάζει τη χορήγηση άδειας.
Το σκεπτικό αυτό του Αρείου Πάγου είχε έντονα επικριθεί, αλλά τελικά δεν μέτρησε για την απόφαση των δικαστών του Βόλου, όπως επίσης δεν μέτρησε και ο νέος Ποινικός Κώδικας, που μετέτρεψε σε πλημμέλημα από κακούργημα νέο αδίκημα που βαρύνει τελευταία τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για ηθική αυτουργία σε στάση κρατουμένων.

Share.

Comments are closed.