Αποστολή στην Πορτογαλία: Στο Γκιμαράες και την Μπράγκα [Φωτο]

0

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δύο σημαντικότατες πόλεις της Πορτογαλία, που επισκεφτήκαμε. Την κοιτίδα του Πορτογαλικού έθνους, το Γκιμαράες , την κοιτίδα του Πορτογαλικού έθνους και τη θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Μπράγκ

Γκιμαράες, η κοιτίδα του Πορτογαλικού έθνους.
Τον 12ο αιώνα εκεί γεννήθηκε ο εθνικός ήρωας της χώρας και πρώτος βασιλιάς της, ο Alfonso Henriques, ο οποίος μετά από σειρά πολέμων, κατάφερε να πετύχει την ανεξαρτησία του νότιου τμήματος του Βασιλείου της Γαλικίας, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την ίδρυση του Πορτογαλικού κράτους.
Αυτή λοιπόν η πανέμορφη ιστορική πόλη TVN 52.181 κατοίκων, που για αιώνες ζει στη σκιά της Λισαβόνα, το 2012 τιμήθηκε ως μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και με αυτή την αφορμή ξαναγεννήθηκε. Το παλιό μεγαλόπρεπο κάστρο ρετουσαρίστηκε, τα μεσαιωνικά  κτίρια του ιστορικού κέντρου ανακαινίστηκαν και έγιναν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις φημισμένων καλλιτεχνών.
Το ιστορικό κέντρο του Γκιμαράες έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 2001 από την UNESCO. Στο Γκιμαράες υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά σπίτια και μνημεία: Το Παλάτι του Δούκα του Μπραγκάνζα, το υπέροχο μοναστήρι και η εκκλησία της Nossa Senhora da Oliveira του 14ου αιώνα, τo Padrão do Salado (ναός γοτθικού ρυθμού) και η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Γκιμαράες.

Μπράγκα, η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας
Η Μπράγκα είναι η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας πολύ κοντά στο Γκιμαράες. Η Μπράγκα συνδυάζει τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία καθώς το 2012 αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα.

Με μια αυθεντικότητα που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλους προορισμούς, η αρχαιότερη πορτογαλική πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.
Ένα από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.
Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης για να ανακαλύψει από κοντά την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Μπράγκα.
Οι πανέμορφοι κήποι της Santa Barbara, η μονή του Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα και οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου αποτελούν προορισμούς που
Στο αρχιεπισκοπικό παλάτι Paço Arquiepiscopal και το παλάτι Raio Palace μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τα επιβλητικά κομψοτεχνήματα σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό.

Παρόμοια άρθρα

  1. Αποστολή στην Πορτογαλία: Στο γραφικό Πόρτο

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τις δυο αυτές πόλεις

Share.

Comments are closed.