Ο Τσίπρας εναντίον Καραμανλή γιατί άφησε 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα και δραπέτευσε – Τώρα το θυμήθηκε!!! [Βίντεο]

0

Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή -για πρώτη φορά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μία ημέρα μετά την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Σε συνέντευξή του στο Open και στην Ελλη Στάη, ο πρωθυπουργός ήταν καυστικός για την πρώτη δημόσια ομιλία Καραμανλή μετά από δέκα χρόνια.
Τσίπρας: Ο Καραμανλής μίλησε 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής
«Είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει. Μίλησε 16 λεπτά άρα 1,5 λεπτό περίπου για κάθε χρόνο σιωπής» σημείωσε δηκτικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Μετά από δέκα χρόνια σιωπής θα περίμενα κι εγώ να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Γιατί μπορεί ο ίδιος να μην ήταν πρωθυπουργός σε μνημόνιο, να είχε αυτό το δυσάρεστο «προνόμιο» αλλά ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοικτή την πόρτα στα μνημόνια. Άφησε την χώρα με 24 δισ. ευρώ πρωτογενές και έφυγε στη μέση, παραδίδοντας στον επόμενο, δεν κάθισε να δώσει τη μάχη» είπε.

Τσίπρας: Ο Παπανδρέου δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική και κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας πως «ο επόμενος πρωθυπουργός μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και έλεγε “λεφτά υπάρχουν” και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο σε έναν πρωθυπουργό που δεν ήταν εκλεγμένος και μετά ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς που έλεγε για «Ζάππεια»».

Κι εδώ γελάνε: Εγώ πέτυχα όπου απέτυχαν Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ασκούσε κριτική ως κυβέρνηση στην διακυβέρνηση της περιόδου Κ. Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσα δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή και στο ντιμπέιτ είχαμε συγκρουστεί» για να προσθέσει: «Εγώ παρέλαβα το 2015 άδεια ταμεία. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν κι εγώ να σκορπάω χρήματα και να αφήσω 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα, όπως ο κ. Καραμανλής;» είπε.

«Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια, παρά τις δυσκολίες και πέτυχα εκεί που οι άλλοι τρεις απέτυχαν» πρόσθεσε.
Έπρεπε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια και να δεχθεί μια ήττα με εννιά μονάδες για τα πει αυτά;

Δείτε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open Tv

Share.

Comments are closed.