Καταγγελία του Ολυμπιακού σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ για τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ

0

Σφοδρή αντίδραση του Ολυμπιακού κατά της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμφωνία των 7 εκατ. ευρώ μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός έτους.
Μια συμφωνία η οποία μπορεί να ανανεωθεί με τα ίδια περίπου χρήματα και για τον επόμενο. Ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς και δη για κρατικά χρήματα της ΕΡΤ.
Με αυτό το δεδομένο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αντιδράσει και τώρα δεν έμεινε μόνο στις επιστολές που απέστειλε στην ΕΡΤ αλλά δίνει συνέχεια με καταγγελία στο Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή του, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πολιτισμού Κωνσταντίνο Στρατή, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες και τακτικές της ΕΡΤ είναι ελέγξιμες και αμφιβόλου νομιμότητας!
Ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πέραν της καταγγελίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει και ανάλογη προς τον Άρειο Πάγο.
Η αναφορά – καταγγελία φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκη Αγραφιώτη. «Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή – καταγγελία.

Share.

Comments are closed.