Νίκος Φίλης: Είχαμε ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καραμανλή

0

Τον Κώστα Καραμανλή θεωρεί υπεύθυνο για την ελληνική χρεοκοπία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντάς τον, ως «τον άνθρωπο που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία».
Σε παρέμβασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», είπε ότι για εκείνα τα χρόνια υπήρχαν ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ρόλο του Καραμανλή… αλλά αυτή είναι «μια συζήτηση που πονάει» και γι αυτό και ο κ. Φίλης δεν θέλησε να επεκταθεί. Αυτή η αναφορά του κ. Φίλη φυσικά και μπορεί να εκληφθεί και ως καρφί στον Αλέξη Τσίπρα, αφού πάντα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να επαινεί την μετριοπάθεια και την πολιτική του κ. Καραμανλή, σε αντίθεση με τον σκληρό δεξιό, όπως ισχυριζόταν, Αντώνη Σαμαρά.
Σημείωσε δε, ότι «ο Καραμανλής έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας, το 14% δημόσια ελλείμματα. Ήταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας, το 2009. Και σκηνοθέτησε μία παράδοση εξουσίας, να πάρει την “καυτή πατάτα” ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει με δική του ευθύνη, υποτίθεται, την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ. Τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω… θα σώσει την χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε το 2009 στην οικονομική χρεοκοπία. Θα μας σώσουν αυτοί τώρα; Αυτοί είναι οι “νοικοκυραίοι”», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.
Σύμφωνα με το βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο, και εντός ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν «διάφορες ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή», είναι «μια συζήτηση που πονάει». Τώρα «είμαστε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην σύγκρουση με την Δεξιά», αλλά πρόκειται για στοιχείο αυτοκριτικής, «το βλέπει ο πολίτης ότι πρέπει να επανατοποθετηθούμε».

Share.

Comments are closed.