Frontex: να πως ένα «αθώο ψαράδικο» μεταφέρει λαθρομετανάστες

0

Με ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την φύλαξη των συνόρων, η γνωστή Frontex, που έχει αναλάβει και την προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης
δείχνει ένα αθώο ψαράδικο στην ανοιχτή θάλασσα, να κινείται έχοντας δεμένο στην πρύμνη του, ένα άδειο ξύλινο σκάφος.
Απολύτως τίποτα δεν προδιαθέτει τον παρατηρητή ότι υπάρχει κάτι ύποπτο σε αυτό το σκάφος. Αλλά γιατί άραγε το ψαράδικο σέρνει το ξύλινο σκάφος; Αυτό μένει να απαντηθεί από το βίντεο της Frontex.
Σε κάποια στιγμή του ταξιδιού – από την ανάρτηση δεν φαίνεται πού συνέβη το περιστατικό, το οποίο έχει καταγραφεί από κάποιο drone – το μυστήριο αποκαλύπτεται.
Σε αυτό βλέπουμε το ψαράδικο να σταματάει, στην μέση της θάλασσας και από μέσα από το σκάφος αρχίζουν και βγαίνουν οι παράτυποι μετανάστες. Είναι δεκάδες, φορούν σωσσίβια και σιγά σιγά γεμίζουν το ξύλινο σκάφος. Με αυτό θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την ακτή είτε αυτή είναι της Ελλάδας είτε της Ιταλίας.
Όταν το ξύλινο σκάφος είναι έτοιμο, όταν όλοι οι λαθρομετανάστες έχουν μεταφερθεί και μετεπιβιβαστεί, οι ψαράδες λύνουν στα σκοινιά και απομακρύνονται. Η επιχείρηση έχει τελειώσει. Το μέλλον των μεταναστών αβέβαιο!

Share.

Comments are closed.