Νότης Μαυρουδής*: Το δίλημμα της απαγόρευσης…

0

Η απαγόρευση από την διεύθυνση του facebook κάθε ανακοίνωσηςανάρτησης της Χρυσής Αυγής στις σελίδες του λογίζεται ως αξιέπαινη ενέργεια, αφού, όπως αναφέρεται «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας». Το πρωτοδιάβασα το βράδυ της 27/4 στο Έθνος. https://www.ethnos.gr/ellada/35608_facebook-mplokare-tis-selides-tis-hrysis-aygis-pic?utm_source=push&utm_medium=os
Φαντάζομαι πως είναι και μια πίεση της ΕΕ, προς τον διαδικτυακό κολοσσό, για να προστατεύσει το ευρύτερο κοινό από τέτοιες αναρτήσεις που βασίζονται στον διχασμό, στον ρατσισμό, στον ναζισμό, στην μισαλλοδοξία, είναι βαθύτατα πολεμοχαρείς, αντιευρωπαϊκές, ενώ προωθούν απάνθρωπες λογικές, οι οποίες στοχεύουν στην ανατροπή τού σύγχρονου πολιτισμού και της αστικής δημοκρατίας….
Θεωρώ πως η απόφαση αυτή περιορίζει, ως ένα βαθμό, την ανάπτυξη της λογικής τού νεοφασισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν γνωρίζω και δεν γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των στελεχών και των οργανώσεων της συγκεκριμένης νεοναζιστικής συμμορίας, ούτε των ψηφοφόρων της. Παρ’ όλο που το κόμμα τους έχασε ένα ποσοστό στις πρόσφατες εκλογές των Περιφερειακών-Ευρωπαϊκών και Δημοτικών εκλογών, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως όλα αυτά τα πανευρωπαϊκά κινήματα-ρετάλια των νοσταλγών της φασιστικής οπισθοδρόμησης, τα οποία έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους δυναμικά με επιθέσεις, ξύλο, ρατσιστική βία, σαμποτάζ, ποικίλες έκνομες δράσεις, επηρεάζοντας παράλληλα, ευνοϊκά προς τις ιδέες τους μεγάλες λαϊκές μάζες, θα αναχαιτισθούν από την απαγόρευση του facebook.
Είναι σίγουρο πως ο… στρατός των μελανοχιτώνων και της σβάστικας δεν θα μείνει βουβός και άπραγος· θα αναζητήσει άλλους τρόπους δημοσιότητας και θα ανιχνεύσει άλλους δρόμους, για να δηλώνει δια της βίας πάντα την παρουσία του για να ακούγεται η φωνή του…
Το δίλημμα είναι αυτονόητο: ενώ ένιωσα ορθή την απόφαση του facebook, συγχρόνως αισθάνθηκα να… αιωρείται μια απειλή μέσα από μια τέτοια, σημαντική θα έλεγα, απόφαση. Θεώρησα πως ο δημοκρατικός κόσμος θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει την φασιστική ακροδεξιά, η οποία τώρα ίσως να δείξει ένα σκληρότερο «πολιτικό» πρόσωπο, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση ως δήθεν φίμωση των «ιδεών» της, από την «πουλημένη κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα κόμματα της Βουλής». Οι «πελάτες» της ΧΑ, είναι έτοιμοι να πιστέψουν τυφλά όλους τους αρχηγούς, αρχηγίσκους, υπαξιωματικούς, επαγγελματικά στελέχη και παρατρεχάμενους μπράβους, αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με επίσημη κομματική σφραγίδα.
Να επαναλάβω πως η πραγματικότητα έχει δείξει πως οι ψήφοι της ΧΑ κερδήθηκαν ΚΑΙ με την επίδειξη σωματικής βίας από μέρους της, ακόμα και μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες. Την ακολουθεί ένας κόσμος αλλοπρόσαλλος, ξενόφοβος, με χαμηλότατη παιδεία και μόρφωση, απληροφόρητος, αφελής και ευκολόπιστος μπροστά σε κάθε ισχυρό, επικίνδυνα ανιστόρητος και γι’ αυτό «ξεχνάει» εύκολα τις τραγικές σελίδες, ακόμα και της σχετικά πρόσφατης παγκόσμιας Ιστορίας.
Εν όψη των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών έγινε πολύς λόγος για την άνοδο των κομμάτων της ακροδεξιάς. Το βλέπουμε να συμβαίνει έξω από τη χώρα μας και γνωρίζουμε τη δυναμική που διαθέτει αυτό το «πολιτικό» μόρφωμα στη δική μας χώρα. Δεν γνωρίζω αν οι επί μέρους αποκαλύψεις, από τη δίκη της ΧΑ, για τις τεράστιες ευθύνες της σε αποδεδειγμένα (και αποδεκτά από τον ίδιο τον αρχηγό της) εγκλήματα, καθώς και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις  της θα σωφρονίσει τους ψηφοφόρους της· πολύ αμφιβάλλω. Ας ελπίσουμε όμως, οι τιμωρίες και οι ποινές που θα επιβληθούν εις βάρος τους να είναι υποδειγματικές και να παραδειγματίσουν επικεφαλής και ακολούθους σε μεγάλο βαθμό· την ίδια ώρα να ξανασκεφτούμε όλοι τις αιτίες που γέννησαν την Χ.Α. αλλά και την αρχική ανοχή κάποιων που θεώρησαν(?)… γραφικούς αυτούς τους κοινούς εγκληματίες. Να συνδεθούμε και πάλι με την ιστορική μας μνήμη και να θυμηθούμε πως ο φασισμός και οι ακόλουθοί του συνθέτουν αυτή την βίαιη μάζα που πλήττει και αρνείται τον σύγχρονο πολιτισμό και τις κατακτήσεις του, ενώ στη διάρκεια της δράσης της προκάλεσε δεινά, εκατομμύρια νεκρούς, τόσες καταστροφές και δυσκολίες στην ανθρωπότητα.
Η έννοια του Ουμανισμού είναι ανύπαρκτη και βρίσκεται υπό καταδίωξη από ένα παρόμοιο λαϊκίστικο κομματικό μόρφωμα, που υποστηρίζει τέτοιους εγκληματίες και υπανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να επαναφέρουν τις βιαιοπραγίες των αγκυλωτών σταυρών και όλα τα σχετικά σύμβολα της… ανθρωποφαγίας. Η Ευρώπη, με τα αποτελέσματα στις εκλογές της 26ης Μαΐου το αποδεικνύει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εξουσία στην ακροδεξιά! 
Ας ελπίσουμε πως, οι επιτελείς τού facebook, έχουν μελετήσει όλα τα σχετικά στοιχεία και όλους τους παράγοντες, οι οποίοι συνθέτουν αυτό το… πολιτικό σταυρόλεξο.
Η μόνη συμβουλή προς όλους μας: Ζωντανή ιστορική μνήμη κι επαγρύπνηση

* Ο Νότης Μαυρουδής είναι κιθαριστής – συνθέτης

Δείτε τα προηγούμενα 120 άρθρα του Νότη Μαυρουδή

Share.

Comments are closed.