Ντιμπέιτ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε θέμα για τους δημοσιογράφους  – Το ΚΙΙΝΑΛ ζητά συζήτηση για λειτουργία των θεσμών και τη Δικαιοσύνη

0

Όλα ανοιχτά παραμένουν για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, μετά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νάσος Ηλιόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα για τους δημοσιογράφους που θα πάρουν μέρος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι τηλεοπτικοί και πρότεινε να επιλεγούν από τα κόμματα.
Άμεση ήταν η αντίδραση των υπολοίπων που συμμετείχαν στη συνάντηση καθώς χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτο τα κόμματα να επιλέγουν τους δημοσιογράφους που θα κάνουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς».
Μάλιστα προκλήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει δημόσια ποιοι δημοσιογράφοι ενοχλούν την Κουμουνδούρου με την παρουσία τους και σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή να ανήκει στους τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι στα κόμματα.
Επίσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να υπάρχει η δυνατότητα μιας ελεύθερης ερώτησης από κάθε αρχηγό σε όποιον πολιτικό του αντίπαλο θέλει. Επίσης να έχει το δικαίωμα να «υψώσει δύο κάρτες» διακόπτοντας κάποιον άλλον ομιλητή για να προβάλει τις ενστάσεις του. Πρόκειται για δύο προτάσεις που βρήκαν αντίθετα, κυρίως τα μικρά κόμματα, που υποστήριξαν ότι αυτοί οι όροι οδηγούν δια της πλαγίου σε μια τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη εντός του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει απευθείας ερώτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά παραμένει ανοιχτό να χρησιμοποιηθεί η μία κάρτα.
Ως προς τις θεματικές ενότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ πρότεινε τις εξής:

  1. Οικονομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Παιδεία, υγεία και πρόνοια
  4. Καθημερινότητα και ασφάλεια
  5. Ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Στις δύο πρώτες συμφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε ως ξεχωριστή και τρίτη ενότητα την Εργασία και ως τέταρτη την Δημόσια Διοίκηση και το κοινωνικό κράτος. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Μανώλης Όθωνας πρότεινε και μια ενότητα για τη.
Σε αυτό που υπήρξε συμφωνία όλων των πλευρών από την πρώτη στιγμή ήταν η χρονική διάρκεια, για την οποία συμφώνησαν όλοι στις 2 με 2.30 ώρες.

Share.

Comments are closed.