Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει την καταθεση αγωγής εναντίον Δασκάλας που υπερασπίστηκε την Εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων

0

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει την ενέργεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου, ο οποίος κατάθεσε μήνυση και αγωγής αποζημίωσης 50.000 ευρώ εναντίον δασκάλας του σχολείου, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων!!!
Είναι προφανές ότι η αγωγή αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά της δασκάλας, αλλά εναντίον του συνόλου των ελλήνων εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, την ευαισθησία τους σε ζητήματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εκτιμούμε ότι ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν σταθερά ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στο σχολείο κι ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και των πιο ευάλωτων.

Το ζήτημα, φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρο. Έχουμε και στο παρελθόν απασχοληθεί με το «πρόβλημα» των προσφυγόπουλων στο Δημοτικό σχολείο Βαθέως Σάμου, ήταν τότε που ο ίδιος Σύλλογος έγραφε: «Ενόψει της έναρξης λειτουργίας ΔΥΕΠ στο σχολείο μας η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε την αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους από αύριο έως και την Παρασκευή ως διαμαρτυρία.
Επίσης, καλούμε τους υπόλοιπους Συλλόγους να παρευρεθούν την
Πέμπτη στις 10:00 το πρωί έξω από την Α΄βάθμια για να διαμαρτυρηθούμε για τη μεθόδευση και τη φίμωση που επιχειρείται εις βάρος μας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.      
Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα. 
Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου, δεν μας τρομάζουν.
• Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
• Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.
• Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νησιού και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.
• Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
• Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν βρεθεί στη θέση της, και καλούμε το ίδιο να πράξει και η ΔΟΕ με νομική και οικονομική κάλυψη

Share.

Comments are closed.